Litteratur og små-feminisme: Der er andre heltinder end Pippi

For et års tid siden skrev jeg et essay til Femina. Det handler om fiktive heltinder og er en del af denne bog nu. I går faldt jeg dog over en artikel, som simpelthen var så god, og som jeg helt sikkert vil bruge når jeg skal finde læsestof til Elias og mig, nemlig en liste over heltinder i børnelitteratur. Jeg synes det er supervigtigt at lære ungerne (af begge køn), at der findes andre piger end Pippe eller prinsesser at identificere sig med, eller forholde sig til. Jeg vil for eksempel hellere være Ludvig, når vi leger Ice Age 3 end mammut-moderen… Af flere årsager. Well.

LÆS DENNE ARTIKEL – den er GOD.

3 kommentarer

 1. Og denne bog er endnu en perle fra din hånd, Julia.
  Jeg er på RIGTIG mange måder stor fan af DIG.

  TAK for din ærlighed, dit mod, din udstråling, din kvindelighed, din hyldst til hverdagen, dine samfundsdebatter, dit syn på kongehuset, moderskabet, livet, dit nærvær, din autensitet………….

  Du er helt igennem SKØN og et værdigt forbillede at spejle sig i, for en som mig!

  Nu skriver jeg noget, som jeg måske ikke skal skrive. Jeg har tænkt det så mange gange, når jeg har læst dine bøger (jeg har hver og en af dem stående i min bogreol). Nu kommer det alligevel. Håber du tilgiver mig, hvis du oplever, at jeg træder ind over dine grænser…………….

  Jeg føler mig så inderligt overbevist om, at din mor vil være så umådelig STOLT af dig – hendes datter!

 2. Hej Julia!

  Jeg kan virkelig anbefale Laura-bøgerne. Også til drenge – hey, der er både indianere, bjørne, ulve og masser af cowboys!

  Laura-bøgerne fik jeg, da jeg var barn, og de har fulgt mig siden. Før jeg kunne læse selv, læste min farmor alle bøgerne højt for min bror og jeg. I og for sig et imponerende arbejde – der er 10 tykke bøger!!

  Man skal i øvrigt ikke lade sig skræmme af TV-serien af samme navn, den er ikke halvt så god som the real deal.

  Og Anne fra Grønnebakken … *suk*

  Gitte K

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *