Urolige børn – mail fra en ven

Ind i mellem får man et brev fra en ven; sådan et har jeg fået – fra Nadia, som er på urteholdet, men samtidig faktisk også på hold med alle os, der kan have svært ved at finde vej i de alternative muligheder. Nadia kan du møde her – og hendes mail til mig, har jeg fået lov til at dele med alle jer, der også har brug for at lære lidt mere om dette…

Først og fremmest så er kejsersnitsbørn ofte mere sensitive og high need. Ikke fordi de kke kom ud af en vagina. Men fordi de kommer ud, før de selv har bedt om det. Man kan vel sige, at de ikke på samme måde er klar til verden. Og det er ikke for at sige, at Sofus (eller andre kejsersnitsbørn) skal tilbage hvor han kom fra. Men det er bare en forklaring. Og som din zoneterapi-dame har forklaret dig, får de ikke samme ladning mælkesyrebakterier, når de kommer ud gennem maven – i stedet for … ja … vagina. Så derfor skal du have masser af mælkesyrebakterier, som han så får via din mælk. Men det har hun sikkert fortalt dig. Jeg har brugt Udo’s Chois Infant’s Blend og NDS Probiotic Panda. Du kan selv tage dem og give dem til baby. Der findes også dråber, der hedder BioGaia, der skulle være rigtig gode til de helt nyfødte. Alt sammen kan købes hos din lokale helse-pusher.
I vores “førstehjælpskasse” herhjemme har vi det homøopatiske middel “Viburcol”. Det er dråber, som virker beroligende og smertelindrene. Er især god til små bebser, der har maveproblemer, f.eks. når mælken gærer i tarmen/maven. Homøpati er absolut uden bivirkninger (kritikerne mener bare, det ikke virker – og det skader jo kun pengepungen). Og den naturlige sundhedsplejerske Anette Opstrup (Æblebørn) anbefaler at bruge dem f.eks. ved ondt i maven, uro, ved tandfrembrud, sygdom/forkølelse etc. Vi bruger dem til det hele. Du kan få dem i din lokale helsebiks. De ser sådan ud: http://www.naturoghelse.dk/shop/viburcol-junior-pipetter-2461p.html
Fysisk kontakt – især hud mod hud-kontakt er afsindig godt. Uanset hvilket barn du har. Det er påvist at være gavnligt (flere gange) for: amning (mælkeproduktion øges – mælk løber bedre til), regulering af temperatur, immunforsvar (jo – den er god nok) og fordøjelse. Der er lavet undersøgelse, der viser, at for tidligt fødte børn har markant større chance for at overleve, hvis forældrene får lov at være kuvøse (altså i slynge mave mod mave) – end hvis de er i kvuøse. Når du bevæger dig med et barn i slynge, får de også lidt mavemassage, og den oprejste stilling fungerer godt for mange børn med ondt i mavsen. Der er så sindsygt mange gavnlige ting ved den fysiske kontakt, at jeg kunne skrive en bog om det.  Børnene udvikler sig også bedre socialt og motorisk. Og da de fleste bliver lamme og trætte af gå rundt med et barn på armen hele tiden – så er slynger sagen.
En kiropraktor eller kraniosekralterapeut kan også gøre underværker. Hvis du vælger førstnævnte så brug en med speciale i babyer. Sådan nogle findes inde på Gammeltorv i Klinik Gammeltorv. Det er ikke noget med knæk eller bræk. Det virkede for Arn og rigtig mange andre før ham. Skæve led og hvirvler kan udløse maveproblemer for små babyer. Hvis du synes, det lyder for meget med en kiropraktor – så tag fat i en kraniosekralterapeut i stedet. Det er en lidt blidere metode – og de kan sgu et par ting eller 2000. Jeg kan virkelig anbefale Trine Løvenrose. Hun er også jordemoder. Og kan fanges på: 29 80 40 93. Hun sørgede for at Arns væske forsvandt fra ørene. Den noget voldsomme start på livet, han havde, havde sørge for at knoglerne omkring ørene var låst fast, så væsken ikke kunne komme ud. Så vi slap for dræn og flere nætter med elendig søvn.
Der er ret forskellige holdninger til, hvad din mad kan gøre for babys mave. Men der ER efterhånden evidens for, at det kan gøre en forskel. Jeg oplevede selv med Sejer, at vi havde aftener, hvor han skreg og skreg – indtil jeg holdt op med at snyde og droppede mælkeprodukter. Jeg er selv intolerant over for mælkeprodukter. Jeg læste i Rebecca Persons baby-bog, at antigener fra mor kan gå over i modermælken, så din intolerance eller allergi påvirker baby. Det skete for mig. Det gælder også for eksempel gluten. Og jeg ved, du nok er træt af at høre om de “onde” komælksprodukter. Men der er også et dansk studie, der har viser en sammenhæng mellem mors indtag af mælkeprodukter og kolik. Og en undersøgelse viser også, at intolerance overfor mælk giver dårlig nattesøvn til børn (hvis de altså får mælkeprodukter alligevel).
Og kaffe. Er ked af at sige det. Men det kan give baby maveproblemer.
Fennikelte er også rigtig godt til små (og store) maver, der bøvler med fordøjelsen.Og det behøver ikke være “urtet”. Du kan bare sætte dig ind foran computeren eller smutte ned til helsebiksen og købe Pukkas Three Fennel. Drik et par kopper om dagen.
4 Comments
Previous Post
Next Post