Håndbog i Anvendt Feminisme

Jeg har arbejdet hele Pinsen.

Det fortæler jeg dig ikke fordi du skal have ondt af mig – det har jeg ikke selv – men så du er med på hvilken fantastisk bog, jeg lige om lidt vil tigge dig om at læse. Jeg har nemlig trods ti-timers arbejdsdage, graviditetstræthed og det faktum at der er rigeligt med vasketøj at kaste sig over, læst en bog på tre (korte) aftener.

Den her:

Bossypants af Tina Fey – se de lækre arme.

Tina Fey er damen bag kultserien 30 Rock – jeg kalder den kultserie fordi den aldrig er blevet det hit, man havde håbet på. Den bliver jo desværre kun set af fem millioner om ugen. Og det er slet ikke nok (!). Fey fortæller sin historie, om vejen til 30 Rock og om, hvordan det er ved sit kreative geni at skulle sørge for at 200 mennesker hver måned får løn. Hun skriver om, hvordan det der med at være kvinde i hendes branche absolut ikke har været let – uden at pibe, og med så meget humor at jeg har hulket af grin i sofaen til plukveerne begyndte i horisonten. Hendes beretning om det jeg vil kalde anvendt feminisme er fantastisk – for eksempel fortæller hun, hvordan det værste spørgsmål en kvinde kan få er:

Hvordan får du det hele til at hænge sammen?

Fordi det blandt meget andet implikerer at det er OS der skal få det hele til at hænge sammen. Hendes beretning om AmmeMafiaens indtog i hendes liv er FANTASTISK, og som kvinde, der har nydt seks ugers barsel for derefter at arbejde 12 timer i døgnet med sit barn på hoften er uden selvmedlidenhed, klynk og (alt for) dårlig samvittighed. Det lader nemlig til at Tina fey har accepteret at man ikke kan få i pose og sæk, og at verden faktisk er et ganske dejligt sted at være, selvom man ind i mellem er så træt at man falder i søvn midt i en sætning. De fleste af os, kan vist lære noget her.

Læs den.

KLIK HER.

7 Comments
Previous Post
Next Post