En anden slags solotid. En anbefaling

I lørdags kom Elias og jeg hjem fra ferie. Vi har været fire dage på Mallorca; hvor vi fulgtes med en kær veninde og hendes børn på henholdsvis fem måneder og fem år. Ingen mænd; ingen fædre, kun os og ungerne. Min veninde rejste i forvejen med sine børn på et direkte fly to dage før Elias og jeg tog afsted, så vi var selv på ekspedition derned med mellemlanding, meget tidligt morgenfly og sut, bøger og billetter. Vandet var koldt, men vi var på stranden; vi har spist tusind “komfritter” (Elias anslog selv at tusind var tallet) og set dresserede delfiner springe. Vi har også lavet ingenting. Læst godnat-historien både to og tre gange og spist kiks i sengen. Været sammen med vores venner – eller som Elias kaldte den 5-årige: “Den-Store-dreng-som-er-vores-ven”.

Der er megen snak om at vi som forældre skal huske at være alene uden vores børn, have solotid og huske os selv. Det er jeg enig i.

Men jeg har lært at jeg i hvert fald også skal huske at have solotid med mit barn. At være alene med Elias på den måde, hvor der ikke er en anden at dele ansvaret, oplevelserne og beslutningerne med har været fuldkomment fantastisk. Vi er rykket tættere sammen, kommet af med nogle dumme småvaner og i det hele taget blevet endnu bedre til at være sammen. Faktisk har det været så fantastisk, at jeg er helt overbevist om at det skal være en tilbagevendende ting; et par dage alene sammen hvert år. Og så har det været skønt at savne. Elias har savnet Johan og glædede sig vildt til at fortælle ham om alt det nye; og at se deres gensyn var hele rejsen værd. Der var ikke et øje tørt.

Pssst… Jo, jo, det var da også lidt hårdt. Men ikke særligt. Kun sådan noget med at huske jævnlig af-fodring, så blodsukkeret ikke blev for lavt og at insistere på at man som 3årig ikke løber alene ud i havet. Ellers – helt ærligt – ikke.

14 kommentarer

 1. Jeg tror også, at det er vigtigt at have alene tid med sit barn. Min datter på 4 år og jeg gør det samme (ikke ferie godt nok), men en tøse tur ind til byen. Hvor vi shopper lidt (fx Hello Kitty hårdspænder, som min datter mener man ikke kan få for lidt af), spiser på café og snakker om alt mellem himmel og jord. Vi nyder det begge to 🙂

 2. Alenetid holder maks.!

  Alenetid med sig selv, alenetid med manden og alenetid med børn.
  Tror det er virklig sundt kun, at fokusere på enkeltelementer engang i mellem.

 3. Det lyder som en dejlig tur (godt man altid tager billeder af de gode ting, så man glemmer de hårde når man ser tilbage på turen)
  Nå men – tak for en lille reminder om alene-tid – det skal man huske. Vi er gode til det – i perioder – men kan mærke vi snart skal noget igen.
  1000 komfritter lyder fantastisk! 🙂

 4. Nemlig. Alenetid holder maks. Det kan nogle gange være en rejse – og andre gange også bare at være alene en lørdag i weekenden. Kan godt forstå at I vil gøre det til en tradition!

 5. Det holder nemlig! Hele vejen!!!!

  Og det gør Mallorca så altså osse!!! Hmmmm, bare lige et par dages indåndinger af den skønne spanske ø, et par tapas-måltider og et enkelt glas vino – så burde den lungebetændelse vel være væk?

 6. Skal snart have alenetid med min 15 årige datter. 4 dage i Berlin, med masser af genbrugshopping og spændende restauranter. Glæder mig mindst lige så meget som hun gør.

 7. Mallorca er fantastisk. Jeg var der selv for 2 år siden, med min dengang 6 mdr. gamle datter og min søster og hendes børn på dengang 2 mdr. og 2 1/2 år. Det var paradis, også for min mand som havde lidt alene tid der hjemme. Tror det er godt for hele familien.

 8. Virkelig god anbefaling, som ikke kan gentages for tit. Relatikner ændres også af, hvem man er sammen med. Er det hele familien er der en anden dynamik end hvis man er delt op. Og jeg tror også det er vigtigt at dyrke relationerne enkeltvist. Så selvom jeg nyder at gå med en søn i hver hånd, så er der noget særligt over bare at være én til én.
  Tak for påmindelsen 🙂
  Kh Kathrine

 9. enig med Kathrine; når man har flere børn er der nemlig også god mening i at have dem lidt “enkeltvis” både “ene-barn” med begge forældre men også én til én, det har vi gjort en del ud af især mens vi kun havde 2! 😉 nu kræver der lidt mere logistik at få det til at gå op, men når den lille bliver lidt større end de 4 mdr hjælper det nok, så må vi bare ind i vanen igen 🙂 note to self……

 10. @kathrine – yep du har ret. Det er noget med at bryde de mønstre man vader rundt i
  @mor-til-nu-3 – logistik er til at blive vanvittig af; jeg synes det er børnefamiliens svøbe; men det bataler sig virkeligt!

 11. Alene er dejligt! Jeg har altid været meget alene med min 6årige fordi hans far arbejder rigtig meget. Det har været fedt! Og selv om vi er meget alene i hverdagene, så er det stadig noget helt specielt at være på tur sammen. Han er sådan en sej rejsekammerat, og det ligner Elias også en der er 🙂

  Dejligt I har nydt det.

 12. Har en del alenetid med musen Christian, fordi farmand er soldat og derfor en del væk. Det ER skønt og noget jeg også vil bruge, når næste skud på stammen ser dagens lys om små tre måneder. Elsker når vi alle er sammen, men det er også skønt at have nogle ting alene med sit barn 🙂
  Lyder som en fantastisk ferie og ved sgu ikke om det er hormonerne, men fik lidt våde øjne … 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *