Godt nyt fra farsfælden

Hvis du er del af en børnefamilie, er jeg sikker på at du har mærket farsfælden klappe om dig. Den klamme fornemmelse af at de tider, hvor aftensmaden var en stor oplevelse af gourmetlignende velsmag, er forbi. I hvert fald for en tid. Farsfælden markerer det sted i ens kulinariske liv, hvor man opdager at 80% af det kød, man indtager er for-tygget. Gennemgnasket på forhånd. Farsfælden er klappet flere gange herhjemme og jeg er nu så træt (!) af den, at jeg er gået i strejke. Min strejke er ikke særligt vellykket, og jeg har igen i går aftes været nødt til at agere skruebrækker for mit eget projekt om fast føde.

For nej – intet hjælper; hverken hakket kylling eller fisk. Jeg orker simpelthen ikke mere. Sagen er bare den, at det gør Elias. Elias siger selv han ikke er kræsen: “Jeg spiser bare kun det jeg elsker”, er den treåriges forklaring på den sag. Så derfor er der en del herhjemme der ender med at blive hakket – også uanede mængder af grøntsager der kan smugles ned i al slags hakket kød. Nå, men det korte af det lange er at jeg har mødt min frelser. Min frelser er lille og sort, og gør en ganske almindelig gang kødsovs til en oplevelse. En stor (!) teskefuld sød paprika fra Urtekram pr 500 gram hakket okse, og så kan selv den mest farshadende voksne være med endnu en runde. De tre forsøgsbørn opdagede intet og spiste med alligevel. Pyha.

12 Comments
Previous Post
Next Post