Har de taget røven på os?

Der er noget, der først i dag er gået op for mig.

Som EUborger bliver man smidt ud af Danmark hvis man har været her i seks måneder og ikke har et arbejde. Vi vil ikke hjælpe andre EUborgere på samme måde som vi vil hjælpe danskere med at finde et job – men de fleste ved vel, at man lige nu ikke nødvendigvis finder et job på 6 måneder selvom man er højtuddannet.

I følge fredagens Information, så er vi bange for at gamle mennesker fra hele Europa kommer væltende herop for at få fingrene i vores velfærdsydelser såsom lægehjælp og pension. Altså, hvor mange bedsteforældre ville kunne finde på det? I følge Information, så er 80% af migranterne i Danmark fra selv de nye EUlande (som bestemt ikke har den samme høje levestandard som os) under 35 år. Måske vil de læse her, måske arbejde, måske er de bare forelskede i hende den blonde skønhed de mødte på højskolen.

I Danmark er resten af Europa vores største eksportmarkeder, så hvad skade kan en franskmand, en spanier, en tysker eller en rumæner gøre af skade, hvis han eller hun kommer med sin kulturelle kapital, vilje, ambition, sprogkundskaber og ønsker om at skabe sig et liv her? Måske kan vedkommende endda hjælpe os til bevare vores eksport – eller måske endda hæve den.

Det er jo holdt op med at give mening det her – hvad var pointen med EU og den frie bevægelighed så? Og hvad bilder vi os efterhånden ind?

11 Comments
Previous Post
Next Post