3-dages-hva-for-noget?

Elias er stadig syg. Natten var en af den slags hvor jeg ikke helt ved om jeg overhovedet har sovet, indtil jeg rykkede ud af soveværelset og nåede to timer inden Elias kom stavrende og hentede mig tilbage fordi det kløede på hans ryg. Han stod op med et stort udslet på ryg og mave, og efter snak med lægen fandt jeg ud af at Elias har haft tredagesfeber, hvilket åbenbart begynder med et brag og slutter med knopper, men den gode nyhed er at han (7-9-13) burde være klar til børnehaven i morgen. Altså, endnu en sygdom jeg ikke vidste fandtes. Jeg kan ikke helt finde ud af, om man burde læse en bog om børnesygdomme, eller bare lade sig overraske – suspense er jo godt for de fleste historier.

Men altså, det går nok, det er jo forår – se hvor smuk en himmel det er.

8 kommentarer

 1. 3 dages feber – hånd, fod- og mundsyge – skarlandsfeber… jow jow der findes mange slags feber, som alle ender med knopper/kløe!

  Vi har været igennem dem alle tre!

  Dagens surprise i børnehaven, var en seddel i indgangen “Vi har lussingesyge” ! Super – så tager vi den i næste uge!

  God bedring med ham – og sug lyset ud af forårsdagen – det giver en lille bitte smule energi.

  Smil fra Mia

 2. Jeg finder det nyttigt at *have* en bog om barnets sygdomme, men at “læse forud” ville bare gøre mig stresset og deprimeret… Sådan en slags enhver-indsats-fra-min-side-som-forælder-er-meningsløs-fornemmelse.

  Lige dén der sygdom har C også haft, og det er super træls, ligesom alt andet dårligdom i øvrigt. Nogle af sygdommene virker nu som noget, de lige har fundet på *efter* at have set symptomerne.

  “Det gik væk efter tre dage, hvad skal vi kalde det?”
  “Bombombom, tredagesfeber, måske?”
  “Du er genial!”

 3. @ 1. Mia: I vores drengs vuggestue har de et permanent skilt hængende, “Vi har et tilfælde af skoldkopper!”. Så hænger de bare nye datoer på post-it’s…

 4. Hehe ja der er skiftende skilte hele tiden! Skoldkopper, 3-dages feber, mund-hånd og fodsyge m.m.! Må nok desværre erkende at min dreng har været den første til at få dem alle, og dermed er det lidt vores “skyld” at skiltene kommer op. Men sådan er det altså når barnet ikke har noget immunforsvar.

 5. Lad være med at læse forud, for så tror jeg ikke, at du bemærker det skønne spæde forår, der pibler frem på himlen, i hækken, i hjertet …

 6. @ Mia – ja det er så irriterende, når man nærmest kan sætte uret efter sygedagene
  @Holm – Haha – ja du har helt ret. Er af samme grund ret nervøs for den der mund i øret-sygdom eller hvad den hedder
  @Gitte – yep – næsen i skyerne er vist vejen frem!

 7. HADER skiltene i børnehaven. Lige nu hedder de “Vi har skoldkopper”, og det har mine unger netop IKKE haft. Gad vide hvornår vi får det – om ca. 1 uge vil jeg gætte, da inkubationstiden er 14 dage…….Whoopidoooo,
  Lige nu snupper vi en omgang mellemørebetændelse garneret med en god omgang astmatisk bronkitis som så bliver skyllet ned med penicillin og huhej hvor det går……..

  Tja, foråret kommer nok til at byde på dræn-operation (tid d. 6/4), dobbelt-op på skoldkopper (dvs. en uge til hver) og med vores held en gang 3 dages feber til lille-manden (har storesøsteren heldigvis haft)……

  Måske var der alligevel lidt ræson i det, da kvinderne gik hjemme med børnene og tørrede snotnæser og administrerede amerikansk olie med militær præcision…..Ville jeg selv gide det???? Fandeme NEJ!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *