Om barndom og kunsten at lege

I Berlin forleden nåede jeg ind omkring en legetøjsbutik. Sådan én, der ser helt anderledes ud en BR. Det slog mig at intet af legetøjet var lavet med en bestemt leg i tankerne. Der var ingen Postmand Per-biler, som en kat og en postmand kan presses ned i; der var ingen ting der skulle batterier i. Det hele var så fint og venligt og nydeligt – og måske en tand for yndigt ind i mellem – men der var lagt op til leg og kreativitet. Når man går ind i BR er det hele pakket ind i pap og plastic, og der er nærmest legevejledninger til ungerne, er der måske ikke i virkeligheden lagt op til at børnene kan bruge deres barndom på selv at hælde kreativitet i sagerne (nej vi taler ikke Lego og den slags her), men mere at de leger et koncept ud og hopper videre til det næste. Nej, jeg mener ikke at Elias skal have en kæp og en spand og selv bygge en giraf, men der er sgu da noget i at kreativitet skal læres, dyrkes og leges frem. Så nej – jeg er ikke klar på Steiner-pædagogik full throttle, men helt klar på at være mere opmærksom på at barndommen skal være lang og kreativiteten række hele livet. Og det er vel også noget vi voksne skal understøtte. Alt det af at kigge ind i en butik.

9 Comments
Previous Post
Next Post