Note to self: Selvom der er palmer og sandstrande, kan Paradis godt være et diktatur

Nogle gange er det som om der forsvinder et slør og pludseligt går det op for én at man måske ikke helt har fattet tingenes sammenhæng. For eksempel må jeg med skam indrømme at det faktisk ikke var gået op for mig at Egypten er et diktatur, der frarøver sine borgere mulighederne for at leve et liv, hvor man både kan arbejde, læse, tænke og tale som man vil. Med fare for at fornærme nogen, så er Egypten jo et sted danskere tager på ferie og fyrer alle sparepengene af, her man ligger på strande, snorkler, tjekker kolraller ud og lever som grever og baroner. I et diktatur? Jeg har selv været lige ved at få overtalt Johan til at det var der vi skulle rejse hen, men nu er jeg ærligt talt ret glad for at jeg ikke har været med til at lægge marmor i Mubaraks badeværelse. For ja – jeg tror virkeligt på at vi som bevidste forbrugere kan være med til at ændre verden. Om vi køber økologi eller nægter at rejse på lækre ferier i diktaturer; det gør en forskel. Det kræver bare at man tænker sig lidt mere om, spørger lidt mere, undersøger lidt mere, end jeg så åbenbart lige har været vaks nok ved havelågen til at gøre.

8 Comments
Previous Post
Next Post