Hvordan gør man det?

I går spurgte Sine i en kommentar her på bloggen “hvordan gør i det?” – for Sine skal bruge en vuggestue plads NU. I Københavns Kommune kan man ikke få sit barn passet når man har brug for det. Vuggestuerne er overfyldte, der er ventelister som er så lange, at det føles lige meget også at stå på dem. Det betyder at en mase forældre skal knokle rundt mellem arbejde og pasning, og hele tiden øve sit i den glorværdige disciplin som hedder: At skære hjørner af.

Da jeg skulle tilbage fra barsel, måtte Bedste Karen flytte ind en måned og hjælpe os, Johan måtte udsætte det han skulle, min far måtte en tur hjem fra Afrika mere end beregnet, og farmor, moster og onkel hjalp også til. Da alle tjenester var brugt op, ringede jeg til pladsanvisningen, som foreslog mig at tage et par ekstra måneders barselsorlov (WHAT?).

Jeg er dybt (!!!) taknemmelig for al den hjælp vi fik, men det ændrer ikke på at det er nærmest umuligt at få det hele til at hænge sammen. Jeg ved faktisk ikke, hvordan man gør – man er på Herrens Mark og i Pladsanvisningens vold, og når man så har en drøm om en stille og rolig indkøring af barnet, ja, så brister den også lige så stille. Men nu er der snart Folketingsvalg, lader det til. Og for mig er efterlønnen på ingen måde omdrejningspunktet – men derimod hvordan det kan være at vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser kun har én historie at fortælle: Nemlig om nedskæringer. For hvordan kan det være at et land uden naturressourcer skal bruge mere tid på at diskutere dem, der er på vej ud af arbejdsmarkedet, i stedet for dem, der skal hjælpe med til at holde det kørende?

21 Comments
Previous Post
Next Post