Børnehavebarn

Om lidt er Elias et børnehavebarn. Der er kun et par uger til. Et børnehavebarn: Sådan et der råber, klatrer og leger andre lege end i vuggestuen. Sådan en der ikke er 110% under voksenopsyn hele tiden. Sådan et barn, jeg skal slippe ud i verden, som jeg må have tillid til. Verden altså. Barnet har jeg tillid til. Han bliver sådan en med legekammerater og et liv jeg ikke kender til, og er det bare mig, eller er det ikke gået rigeligt hurtigt? Han har mørke øjne og røde kinder og ved allerede ting, jeg slet ikke har lært ham. For eksempel, hvordan muldvarpe bor i gange under jorden og har svært ved at se. Han har lært det hele selv, og jeg er stolt og glad, men helt ærligt: Er det hele ikke gået lige lovligt hurtigt?

11 kommentarer

 1. Jeg er lige blevet færdig med at læse “Hvor lagde jeg babyen”, og så er det jo bare skønt at læse lidt mere om Elias 🙂 Tak for en fantastisk bog! Jeg er sikker på mange af dine ord og tanker vil hjælpe mig stort, når jeg selv bliver mor for første gang om et par uger 🙂

 2. Hej Julia

  Liiige præcis det, du siger der oplevede jeg også, da vores Elias skulle starte i børnehave (han kom fra dagpleje) – og snart kom han også hjem og havde lært “slemme” ting og ord. For et par uger siden startede vores Annabella i børnehave (fra vuggestue) – og det var det noget helt andet, fordi vi nu er kommet i “miljøet” et par år og vænnet os til det – og synes bare, at det er superfedt, at hun nu også kan opleve alle de sjove aktiviteter, de laver i børnehaven frem for at være en af de store i vuggestuen, som de voksne ikke har tid til, fordi der er så mange bitte små.

  Men jo for Fanden – det går bare ALT ALT for hurtigt. Jeg forsøger at udnytte hver en lille rest af baby ud af begge børn og snuser og kysser, for snart har de ikke tid til det mere.

  Held og lykke med skiftet – det er eddermame grænseoverskridende!

  Kh Rikke

 3. Isac startede tidligere i børnehave, så vi har været børnehavebørn et par månede nu og jeg siger dig, hvis du synes det går stærkt nu, så bare vent til han starter! Jeg kan slet ikke følge med. Og han ELSKER børnehaven og friheden og de store børn. Og han elsker de glade legesyge pædagoger, der ikke er så moragtige og pylrede. Og han elsker alle de aktiviteter og forskellige stykker legetøj de har i det forjættede børnehaveland. Børnehaven styrer for vildt her i huset. Så glæd dig! Og et sidegevinst: Han er SKIDEtræt om aftenen….just sayin’ it 🙂

 4. Hver sin alder, hver sin gave. Sådan beslutter jeg mig hermed for at se på det. Så den nostalgiske tristhed ikke overtager. “Vi har kun vores børn til låns”, sagde min farmor altid. Og måske er det befriende – at vi ikke kan eje noget så dyrebart. Men at de helt og alene ejer sig selv.

 5. Jo det går ALT for stærkt. Christian skal starte i børnehave til sommer og jeg tør næsten ikke tænke på det endnu. Men de bliver så hurtigt store og i morges fik jeg lige besked på ‘ikke at mysse på kinden’ – man er vel en bestemt lille herre 😉
  Kram Anja

 6. Det er SKØNT! Men jeg husker også tydeligt da vores første barn sku starte… dét var ikke så skønt især ikke for mig, men det blev det og er det! Nu har vi to i “børner’n” som de selv kalder den. Endnu et af de ord de pludselig uden vi voksne i hjemmet har bidraget til dén indlæring 🙂

  Pludselig kan man blive mindet om remser man troede var borte og alligevel har jeg dem også selv inde i hovedet ” det man siger er man selv, for det står i Aktuelt” bare for at nævne én, som jeg troede ikke fandtes mere.

  Tiderne har ændret sig meget siden jeg var barn, og ikke mindst den teknologi børnene får et helt naturligt forhold til, sms, mail, wii m.v. men det grundlæggende i at være barn er stadig det samme; lege, sanglege, rollelege, rim og remser, venskaber og ynglingsvoksne – skræmmende og facinerede på én gang, synes jeg, hvor lidt og hvor meget der sker i løbet af én generation.

  TILLYKKE med at du nu snart er “Elias fra børnehavens mor”

 7. Dejligt at høre om Elias, ja. Og jo! Det er gået vildt hurtigt!! En børnehavedreng….allerede. Og faktisk så går jeg nogle gange og bilder mig selv lidt ind, at han jo er nogenlunde jævnaldrende med min Karl, for jeg læste jo om ham, Elias, da jeg var midt i al baby-sjov´et med Karl…

  PS: Elias-fra-børnehavens-Mor: det vil du sikkert også være rigtigt god tilat være Og helt sikkert en af den slags mødre, de andre mødre tør slippe noget af facaden overfor….Flere af din slags tak!

  PPS: Har du fået de stoffer, jeg sendte dig med posten? 😉

 8. Det går alt, ALT for hurtigt! Vi er også begyndt at se på børnehaver og mens jeg udfyldte ansøgningsblanketten gik det op for mig, at Carla har fejret sin sidste fødselsdag sammen med dagplejen. Piv, det er da lidt trist… Meen, jeg er også sikker på, at de kommer til at elske de der børnehaver 🙂

 9. Ha, ha – min mindste søn bliver 5 (!) år i dag og skal i skole til maj – skole!?! Han var jo altså lige en baby. Fatter det ikke. Det går så hurtigt..

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *