Adam Price, din røv-mand

Her er gårsdagens klumme i JP. Den handler om numser, Borgen, smør og Adam Price. Og bær lige over. Der er ikke læst korrektur.

Adam Price, du er afsløret!

Jeg glæder mig til på søndag. Ikke fordi jeg på nogen måde stadig tror at jeg en dag igen kommer til at sove længe på den ugedag (de illusioner har jeg som mor til en snart 3-årig for længst opgivet), heller ikke kun fordi jeg skal snitte græskar sammen med gode venner og mange unger (har allerede nervøse tics over de knive og de børn der på en eller anden måde skal blive gode venner), nej fordi Borgen ruller henover skærmen. Jeg er fan. Stor fan. Ikke af det hele, men af det meste. Men grundlæggende er jeg vild med denne storstilede Danmarks Radio-produktion. En ikke uvæsentlig grund til min kærlighed til dette drama er at manuskriptet tydeligvis er skrevet af en mand, der elsker store numser. Adam Price! Din numse-mand, du er hermed afsløret! Nu ved jeg, hvorfor du kræver rigeligt med smør og masser af fløde! Nu ved jeg hvorfor din mission er at fede os danske damer op inden bikinisæsonen. Jeg har dig på kornet Adam, og du er afsløret. Du vil have damer med røv og lår. Lækre veldrejde damer.  Birgitte Nyborgs største kvalitet som kone er nemlig at hun kan være den første danske statsminister der så vidt vi ved) giver sin moderne mand et blowjob, at hun ikke er et afpillet stankelben af en dame, men en kvinde der har født børn, elsker kage og rigtigt gerne vil tilfredsstille sin mand. Selvom hendes sekretær, fik vi at vide i afsnit 5, ikke er så dygtig, så har hun dog i det mindste en ”god røv”, som pressemedarbejder Kasper, siger det.
Birgitte Nyborg er en mandefantasi, som få: Hun er lækker (Sidse Babett er måske Danmarks smukkeste kvinde), hun har numse, bryster, lår og smilehuller. Birgitte Nyborg er klog, skarp, rolig og har temperament. Hun forstår snart at spille spillet så mændene falder som fluer omkring hende. Hun elsker sine børn og ser dem ikke nok, men hun klynker ikke (endnu en mandefantasi – kvinder der ikke klynker), og hun gider i den grad godt knalde. Det skyldes måske at hendes lækkerhaps af en forstående, interesseret, klog og empatisk mand Phillip IKKE er helt så glad for kage og smør, men bare gerne vil vide at han får to knald om ugen, sin kones tillid og ret til at købe tøj til hende. Og ham Phillip – han er et kapitel for sig.  (Spillet af  skuespilleren Mikael  Birkkjær – som fandengalemig bare har at være ligeså vidunderlig i virkeligheden hvis ikke jeg og cirka en million andre licensbetalende kvinder skal kræve vores penge tilbage af Plummer og DRs bestyrelse. ) Birgitte er kvinden, som får mænds tænder til at løbe i vand, og som Adam Price har skrevet så vidunderlig, at alle vi kvinder også gerne vil være i hendes højhælede. Selv valget af det kaffestel, kaffen serveres i på statsministerens kontor, gør kvinder glade og sikrer at Royal Copenhagen nok skal få udsolgt af det fine Elements-stel til jul. Product placement i DR? Nej. Kun god smag. I Borgen vises Danmarks førstepar, som vi ville ønske de var: Åbne, moderne, kærlighedsfulde, erotisk bevidste og med fuld knald på karrieren, ambitionerne og rummeligheden. Vi kender dem bedre end alle de andre førstepar til sammen (Lars & Sólrun, Frederik & Mary, Margrethe & Henrik), for her er endeligt nogen, der vil vise os hvem de er. Så Adam Price, din gamle numse-mand, du tror måske du viser os en fiktion over indersiden af Christiansborg, men det gør du ikke. Du viser os verden som vi ville ønske den var: Befolket af virkelige mennesker, hvor magten fordeles til dem, der vil anvende den til det større fælles gode, og ikke til dem, der i bund og grund bare vil være store og dominere os andre, skære ned på omsorgen og være ligeglade med verden. Borgen viser os ægteskaber som vi ville ønske de var og med ægtemænd, der er mere end rummelige overfor deres koners kagevaner. Jeg har dog én eneste anke. Optakten til sex i den serie er så lummer, at smøret smelter og fløden bliver vammel. Men hey, det er vel her man må trøste sig med at Borgen trods alt ER fiktion. At selv Adam Prices vidunderlige virkelighed af et magtcenter, som man kunne ønske sig det var, trods alt ikke findes i virkeligheden. Desværre. For så behøvede vi heller ikke gå på slankekur.

10 Comments
Previous Post
Next Post