Mail fra en læser

Kære alle derude i cyberspace.

Jeg har fået en mail fra en læser. Mailen er anonymiseret, men som I kan læse, handler den om ufrillig barnløshed. Læseren skriver om ikke det var en emne vi talte lidt om herude. Og jo. Det er et godt emne. Jeg talte med en præst til min bog Sig Farvel, Hvad Præster Ved Om Sorg, som forklarede mig at livssorger kommer i mange forklædninger. Dette er en af dem. Ikke at kunne få de børn man ønsker sig, må være så smertefuldt at det ikke er til at begribe. Jeg giver hermed ordet og pladsen videre, og håber meget at I vil kommentere på det.

Kærligst

julia

Hej Julia

Tak for en hyggelig blog med mange interessante emner.

Jeg har et emne, som jeg godt kunne tænke mig, at du tog op og opfordrede dine læsere til at svare på. Du skriver meget om børn, dit eget barn og det at være mor. – En titel, som jeg, og nok også mange andre kvinder, misunder. Jeg har (åbenbart) svært ved at blive gravid, selvom vi (kæresten og jeg) begge er “helt normale” ifølge læger, og der i princippet ikke er noget, der skulle kunne forhindre, at jeg bliver gravid. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre andre kvinders erfaringer med det samme: Hvor lang tid tog det at lave første barn naturligt? Og evt. hvorfor kunne det ikke ske naturligt? Men primært det første spørgsmål, da jeg lige nu synes, det ser ud som om, alle andre klarer det i første hug… (hvilket er tilfældet i hele min efterhånden baby-rige omgangskreds).

Du har en kæmpe kontaktflade af kvinder i alle aldre, sikkert med og uden børn, med og uden karriere, med og uden mand.

Jeg er ikke selv nået til at acceptere titlen “ufrivilligt barnløs”, som bliver påhæftet efter et års forsøg. Jeg er der snart – altså ved et år, men ikke mentalt. Af samme grund, og fordi jeg er genert og privat på dette område, vil jeg også helst være anonym. Vi har endnu ikke “meldt det ud” til vores omverden og familie, at vi har problemer med det, og føler samtidig et større og større forventningspres fra alle (hvor er folk dog indiskrete, når de spørger, om man ikke snart skal have børn – et spørgsmål, der VIRKELIG gør ondt lige nu, og som er meget svært at svare på pt.).

21 Comments
Previous Post
Next Post