Testresultat: Kaffeafvænning

(ARGH. Har lavet stavefejl i overskriften. Sorry. Hermed rettet og tak til Anne for korrektur…)

Som Du måske ved, har jeg i denne uge forsøgt at bryde ud af kaffefængslet. Jeg kan nemlig snildt fortære omkring 4 – 6 kander dagligt, og i de mængder holder det op med at være sundt. Så jeg besluttede mig for at skære lidt ned, og ja, det har faktisk være rimeligt hårdt. Testen gik ud på at jeg skulle stoppe med at drikke kaffe efter klokken 12, hver dag. Inden var der fri leg.

FØRST: TAK!!! For alle jeres kommentarer og gode råd til denne uges test!

Resultatet af testen er at det er rigtigt, rigtigt svært for mig at undvære kaffe hver eftermiddag og hver aften, og jeg er da også faldet i et par gange. Meget mod min vilje er jeg dog nødt til at indrømme (GRRRRR) at jeg sover bedre hvis jeg ikke drikker den sidste kande kaffe efter klokken 20. Jeg er i den forgangne uge lykkes med at skære mig daglige kaffeindtag ned til fem koppe, men KUN fordi jeg skulle, og ikke fordi jeg havde let ved det. MEN, jeg vil faktisk forsøge at holde fast i det. Det, og så min nye afhængighed: YOGITHE…

Nedenfor kan du finde ugens overvejelser om testen, plus de kommentarer der har været. I morgen skal test-feltet nemlig være ryddet til endnu en test… (Hvis du forresten kommer i tanke om noget jeg skal teste er du meget velkommen til at sende en mail til julia@julialahme.dk) og nej, jeg NÆGTER at teste ham her.

Jeg tester

Jeg er koffeinafhængig. Det er jeg blevet efter jeg er blevet mor, men jeg drak vist også spandevis af de fantastiske dråber inden, hvis jeg nu skal være helt ærlig. Jeg drikker fire hele stempelkander om dagen. Fire. Det er vist for meget. Så nu skærer jeg ned og jeg har en uge til det. Ingen kaffe efter klokken 12. Punktum. Slut. Færdig. Hvis jeg snyder / falder I bliver du den første til at finde ud af det, og jeg skriver lige her hver eneste dag, hvordan det går. Har du spørgsmål / ideer, så skriv en kommentar.

DAG 1.

Jeg har været rimelig dygtig i dag, men er tilgengæld så træt at jeg ikke kan holde det ud. Første kop the var allerede klokken 11 – se bevisførende  foto – (inden da fire kopper kaffe), og jeg faldt i med en enkelt kop i min egen personlige ulvetime her sidst på dagen. Hmmm. Der var ikke noget at gøre, men strammer straks op.

DAG 2

På dag to – I går – var jeg i Aalborg. Jeg var oppe før nogen kunne tænke på at tage sko på, og ja. Jeg drak kaffe. Men kom igennem dagen på fire kopper, og nej ikke fire kander. Synes dog stadig at kaffe smager og føles bedre end selv den bedste the.

Dag 5

Det går faktisk ok. Det er svært at undvære kaffen, og jeg er også faldet i med en enkelt kop i eftermiddags. Men helt ærligt: Jeg har skåret ned fra 5 KANDER om dagen til 4 kopper om dagen. Det er sgu da meget godt, er det ikke? Og så er jeg blevet afhængig (ja, en afhængighed erstattes jo bedst med en ny…) af yogi-te… Kan virkeligt anbefales.

10 Kommentarer »

 1. uhh – jeg elsker også weleda´s produkter – især mandel og vildrose olien ikke at forglemme – uimodståelig tiltrækkende.
  Kommentar by Regine — 16. oktober 2010 @ 20:00
 2. Er også blevet kaffe afhængig efter moderskabet indtraf. Også af stempelkandekaffe. Og selvmalede bønner. Helst fra et eksotisk sted. Økologiskt selvsagt.
  Og det er smadder dyrt og nej, nok heller ikke sundt i længden.
  Så jeg vil glæde mig til at følge testen, for jeg kunne trænge til det samme.

  Men er faktisk lidt nervøs på dine vegne – måske specilt dine mænds vegne… Man kan godt blive en anelse gnaven og utilregnelig, har jeg hørt.
  Pøj pøj.

  Kommentar by Cristine — 17. oktober 2010 @ 12:28
 3. Kære JuliaDet er stærkt gået, at du er klar til at droppe kaffen! Mine tre bedste ideer må umiddelbart være;1. Beslut dig for, hvad du vil drikke eller gøre i stedet for at drikke kaffe. Du skal have et alternativ, og en plan, ellers falder du lettere for fristelsen.

  2. Trænger du til et energiboost, som kaffe giver, kan du drikke grøn the, som indeholder naturlig koffein.

  3. Der findes masser af gode varianter af kornkaffe i din lokale helsekostbutik, og det kan være et fint alternativ, hvis du savner noget, der “smager lidt af fugl”.

  Pøj, pøj.
  KH Charlotte

  Kommentar by Charlotte Rasmussen — 17. oktober 2010 @ 22:06
 4. Hej JuliaYeah!! Hvor er du super sej!!Jeg har faktisk vendet mig af med en lignende kaffemængde. Og kan sagtens undvære det helt nu. Det gav mig faktisk mine smagsløg tilbage – samt en fornemmelse af at kunne mærke min tørst. Klart det hele værd! Nu nyder jeg min kaffe – hvilket typisk er en god kop om ugen.

  Mit bedste råd er tilgængelighed. Dvs. at lave en kande god, lækker the fra morgenstunden. Så var det nemt at vælge the over fristelsen for kaffe. Jeg drikker gerne 2-3 kander the om dagen – især når det er blevet koldt udenfor.

  Held og lykke!

  Mange hilsner fra
  Hanne

  Kommentar by hoxie.dk — 17. oktober 2010 @ 22:37
 5. Kære Julia,Jeg har også restriktioner på mit kaffeforbrug – jeg får en morgenkaffe og en eftermiddagskaffe! Og indimellem står den så på te… Jeg kan anbefale Yogi Tea, fordi det er økologiske urteteer og der er mange forskellige smagsvarianter, at vælge imellem. Mine favoritter er Lime Mint, Lakrids og Choco (yum).Held og lykke med kaffe-nedtrapningen

  De bedste hilsner,
  Marian

  Kommentar by Marian N. Larsen — 18. oktober 2010 @ 08:37
 6. Normalt kan jeg ikke fordrage urtete – det smager af hø! Men pukka – det holder. Særligt som alternativ til kaffe synes jeg, og fordi den ikke bliver sur af at stå termokande og prutte dagen igennem. Prøv refresh og after dinner
  /pia
  Kommentar by pia — 18. oktober 2010 @ 13:56
 7. Da jeg begav mig ud i den der sindsoprivende afvænningsproces hjalp matcha te rigtig meget – jeg drak dem som lattes. Du kan købe bla. få matcha lattes hos Ukrudt på Fælledvej eller lave dem selv http://www.teadrops.dk/oekologisk-matcha-p-38.htmlOm shanti og alt det der.
  Kram K
  Kommentar by YouMeYoga — 19. oktober 2010 @ 09:45
 8. Hej Julia,
  Altså for mig er forskellen ens – 4 kander kaffe eller 2-3 kander the. Hvorfor er kaffe blevet lig med noget skidt? Og hvornår – det memo fik jeg ikke! Ej heller det, som åbenbart har omvendt en stor del af befolkningen til at drikke the. Jeg drikker kaffe – meget kaffe – og det bliver jeg ved med. Og jeg hopper ikke på trenden med, at the er BEDRE! Det er muligvis et bedre onde.. Men 3 kander the om dagen?? Arrhhh… Men jeg kan jo intet bevise om skadelig virkning af det ene eller det andet… men jeg kan vælge selv at sortere i input og ikke mindst, i hvilke forum jeg samler mine input. Jeg tror ikke på the, så bede om en kop kaffe mere :)Forkæl dig bare med en kop – 3 kopper om dagen er faktisk anbefalet pga den rensende effekt af leveren. Det memo fik jeg ;)

  -Minne

  Kommentar by Minne — 19. oktober 2010 @ 12:17
 9. 3 kander, wow, jeg er imponeret over din krop overhovedet kan tåle al den kaffe. Men det er jo selvfølgelig nok et spørgsmål om tilvending. Du er jo nok ikke gået fra ingenting til 3 kander på en dag :)Så måske det tager lidt længere tid den anden vej også.
  Det er flot du så springer ud i dette. Kan godt forstå det må være hårdt, kroppen hungrer jo.
  Held og lykke med projektet :)
  Kommentar by Pernille — 19. oktober 2010 @ 18:37
 10. Ja den afhængihed er jo lige så slem som så meget andet… og det er vildt hvis du kan bryde den på en uge…
  Det tog mig 3 mdr. at komme af med min sukkerafhængihed..
  Men til din kaffemangler vil jeg klart anbefale te… ikke hvilken som helst te.. men te fra Perch’s Tehandel.. det er simpelthen bare en oplevelse at gå ind i deres lille butik i Kronprinsensgade… og de er rigtig gode til at finde frem til blandinger der ligger lige til dit humør, sind og smagsløg.. og når du er derinde så læg lige vejen forbi deres hyggelige café på 1 sal.. vidunderligt selv på den værste dag….
  God fornøjelse!!!
  Kommentar by Camilla Krath — 22. oktober 2010 @ 20:21
5 Comments
Previous Post
Next Post