Hykleri?

I går hørte jeg en fantastisk debat i P1 om hykleri. Om hvorfor vi peger fingre af andre og råber hyklere efter dem. Morten Albæk forklarede at hykleri er når det vi siger og det vi gør ikke passer sammen, og der blev også sagt, at når vi kalder andre for hyklere er det tit nært beslægtet med jantelov og misundelse. Vi under ikke andre, andre muligheder end dem vi selv har til rådighed, og vi bliver stiktossede når nogle på den ene side hævder at være ligesom os og på den anden side fx a la Mette Frederiksen sender deres unger i privatskoler… Jeg synes det var sådan en interessant debat, og ja, jeg hykler vist også ind i mellem. Fx når jeg siger der ikke er chokoladekiks inden maden til Elias, mens jeg selv har perfekt samvittighed over lige at have kørt to ned fordi man jo så nemt går sukkerkold inden aftensmaden… Måske orker du lige at tage en lillebitte snak om dette? Hvad mener du om hykleri?

7 Comments
Previous Post
Next Post