Jeg Ælter Dig

Vi er ved at bygge en smule om i køkkenet. Projektet vokser hele tiden. Det begyndte sådan set helt uskyldigt med at strømmen ikke virkede ordentligt og nu har vi revet to vægge ned.

Dont ask.

Hver gang vi hiver i noget, dukker der noget gammelt lort op i væggen. Fx har vi fundet to vinduer i væggene…

Dont ask.

Nå, men ENDELIGT efter tre måneder har vi en ovn igen. Jeg skal BAGE! KAGER og boller og brød og mad… Så i går tog jeg snotten, feberen og forkølelsen under armen og gik i Irma efter gær. Og se hvad jeg fandt- Økologisk gær. Simpelthen så pænt, så pænt, og med det bedste payoff. Men til 5 kr. En almindelig pakke gær koster en krone, og denne pakke koster fem. Er det ikke lidt vanvittigt, eller er det bare mig? Jeg har intet imod at betale for kvalitet og besnæret af payoff og indpakning kom jeg hjem med to pakker. Men 5 kroner?

Nu mangler jeg bare at finde energien til at slå løs i bolledejen…

19 kommentarer

 1. Det ene er at det koster 5 kr. – der er jeg med dig hele vejen væk fra banken…men det andet er altså at der er 42g i. Hvorfor i al verden 42??? Hva’ med alle de opskrifter med 50/100/25/etc gram…jeg undres!!

 2. Jeg ville skrive nøjagtig det samme som Lotte B – hvorfor pokker har de ikke smidt de 8 ekstra gram i – det skulle der vel kunne blive råd til ud af de 5 kr.

  Tosset!

 3. Enig, enig og enig! Meget mærkeligt og meget dyrt. 5 x prisen for økologi er da i overkanten hvis du spørger mig – og bare fordi en ting kun koster én krone, er det da ikke ok at femdoble prisen? Jeg giver da ikke 25 kr. for en liter mælk?

 4. Jeg tror lige præcis det er slag i bolledej der gør det hele til at overskue. Kom så igang, gær eller ej – tæv på noget, som har godt af det!

 5. Det er lige netop det, Irma kan, som ikke mange andre købmænd kan. Sælge 42 g gær for 5 kr. Man må sgu da et eller andet sted tage hatten af for dem. Du købte jo fx to pakker 😀

  Jeg er for øvrigt med Trine her. Ud og bank i dejen og nyd de nye varmegrader uden at rejse for det. Knus

 6. Ja de har også fået øko gær i Bilka i den fineste brune og gule indpakning!! Lagde ikke mærke til prisen, men sprang over og købte den alm netop pga det er mindre end der plejer, det kunne jeg slet ikke overskue! Men måske et øko gær bare så knald godt at der kun skal 42g i..?? Glæder mig til at høre hvordan det bliver? 🙂

 7. Jeg faldt også for øko-gæren og da jeg prøvede kunne jeg ikke helt forstå at dejen ikke hævede som sædvanligt.
  Derfor måtte jeg lige google og fandt dette: http://www.skaertoft.dk/default.asp?id=95
  Der står, at det kan gå lidt langsommere med hævninge OG at kan sætte mængden af gær op……. Måske til 50 gram?
  Nå, men jeg ventede og det viste sig også at dejen faktisk hævede. Og jeg fik et brød som var helt igennem økologisk – selv gæren.
  God bagelyst!

 8. Tænk, jeg har mange, mange gange kigget på den økologiske gær og tænkt, at den da både var fin og øko og alting, men har som regel valgt den almindelige. For 5 kr?! Det er sgu lige i overkanten. Og så er der ikke en gang 50 gram i… hvad sker der for det?

 9. Ser frem til en blogpost om, hvad de svarer 🙂 Jeg købte også øko-gær i Bilka for nylig; bemærkede ikke prisen – men undrede mig også meget over det med de 42 gram. Why?? Måske et PR-stunt, i virkeligheden?

 10. 5 kr. for en pakke gær, det er vist normalprisen på mine breddegrader. Og den er ikke en gang økologisk. Til gengæld er der 50 gram i pakken. Når man altså er så heldig at der overhovedet er frisk gær at få 😉

 11. http://www.skaertoft.dk/default.asp?id=100
  du er nød til at købe / læse bogen som kvinden bag skærtoft mølle har skrevet, jeg er ikke nogen prof, jeg bager sådan lidt på må og få, så godt som alt brød selv, tager lidt fra alle mulige opskrifter – hygger mig, jeg har i de sidste to år 98 procent af tiden kun brugt deres mel og jeg advarer om at får man først begyndt på det så stopper man ikke igen PRØV det !! og besøg evt møllen en dag, pragtfulde mennesker, skønt sted, jeg aner intet om hvorfor det kære gær er så dyrt eller hvorfor der er den mængde i pakken ved bare det er GODT også deres bagepulver og at jeg kan bruge meget mindre af det og få lige så “store” brød som alm gær og ja jeg er langt fra fanatisk med økologi men det mel de laver det holder !

 12. Ja, de er bare så fine de pakker. En af de luksusvarer, jeg tillader mig i vores skrabede budget. Vil bare for god ordens skylde sige, at både Kvickly og Brugsen også fører dette produkt. Overpris – måske – men måske er vi bare vant til, at gær skal koste 1 kr.? Skærtoftmølle har gang i at indføre kvalitet i de danske supermarkeder, og tak for det – trods de tårnhøje priser.

 13. hmmm…kommer lige i tanke om at du måske selv kan svare på det med de 42g, Julia, du har tyske aner, ikk’??!!
  Det er jo ikke dansk gær, men tysk gær. Det er ikke Skærtofte Møllen, som laver det. Niks – de får gæren fra tyske Agrona. Og det er helt tilbage fra målet ounces, hvor 1½ oz svarer til 42g gær, hvilket er den mængde gær som passer til 500g mel.

  Talte med én englænder idag om det latterlige med de 42g. Hun synes – ja, det var underligt, men så alligevel ikke…jeg ser det bare med mine danske briller…!!! (- og det gør I andre så nok også…). Tysk gær er vist forklaring…og så en lille historie. Didn’t see that one coming…

 14. Hey Lotte! TUSIND tak for spændende efterforskningsresultat! Sejt! Har skrevet til Møllen og håber de svarer. Så lægger jeg det naturligvis op. KH J

 15. En ledning blev til to vægge revet ned… oh my! 🙂

  Held og lykke med projekt bagning. Uhm frisk bagt brød er bare lækkert. (og sej historie i øvrigt Lotte B. Det ville jeg slet ikke have tænkt, og så er det jo fedt andre kan 🙂 og ja det giver jo vildt god mening)

 16. Sjovt! jeg tænkte præcis det samme, da jeg fandt de fine (små) øko-gær! Og købte de almindelige! Måske de sætter prisen ned….

 17. Er også helt vild med øko-gærens payoff. “Jeg ælter dig” – det er da for kært.

  Det med de 42g… Lotte B har måske fat i noget, men ellers har ham Douglas Adams. Og Bamse på månen. 42 ER jo bare svaret på alting! 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *