Varan-tog på en lørdag

Her er vi.

Elias og jeg. Inde der, midt i røgen og dampen, står jeg med Elias på armen. Mast op mod noget sindssygt varmt metal, som indeholder kul og kogende vand, står jeg svajende på et ben og bærer 17 kg knægt.

Frivilligt.

Yep – der er tog-dag i Græsted, så vi er kørt en time for at deltage i løjerne. Vi deltog i det hele! Og det var en fest. Bag røgen og dampen så det lille lokomotiv nemlig sådan ud:

Det lille lokomotiv kører seks personer tyve meter frem og tyve tilbage, og nej, det er der ikke megen fest i, men det er der tilgengæld i DSBs flåde af veterantog. Eller, som Elias kalder det: Varan-tog. Så sådan et kørte vi også i fra Græsted til Gilleleje og (rigtigt gættet!) tilbage igen. Det hele var meget sødt og fint og ordentligt. Ikke alt for Tivoli/Disney-agtigt, men virkeligt imødekommende og sødt. Det bedste var alle de voksne togentusiaster i gamle uniformer, der solgte billetter og agerede konduktører. Meget fint, og i morgen holder de hele festen igen!

Og hvis du selv har børn, eller måske er virkeligt glad for Varan-tog selv, så tjek det ud i morgen. Her er opslaget, der lokkede os dertil.

3 Comments
Previous Post
Next Post