Sandheden Om Løgnen #7

Eftersom min bog udkommer i næste uge – fredag den 17. september, deler vi løgne her på bloggen. Èn om dagen frem til bogen udkommer. Du kan sende din til mig på julia@julialahme.com, hvis du vil dele den med verden og samtidig deltage i en lodtrækning om et signeret eksemplar af Sandheder fra en Løgner – Krakelerede glansbilleder fra et voksenliv. Og nej, jeg er da på ingen måde overhovedet nervøs for at den bog kommer ud. Nej da, slet ikke (LØGN).

I dag deler endnu en Anonym blog-læser sin løgn. Eller nærmere betegnet: Sine kategorier af løgne. Måske du genkender det?

Kære Julia

I mit liv er der to store kategorier af løgne. De ægte udtalte og alle undladelsesløgnene.

De ægte løgne er typisk på formen; “Det er ok med mig at du  – ikke laver mad halvdelen af dagene, aldrig vasker tøj, ikke rydder op og gør rent, men brokker dig vældig meget over hvor rodet og beskidt vi har det osv. Jeg går jo herhjemme på barsel og kan nå at ordne ting i dagens løb. Og det er jo også vigtigt at du har tid og kræfter til børnene når du er hjemme”.
Det siger jeg, og nogengange mener jeg det også, men en stor del af tiden er det lodret løgn. Jeg ved ikke helt hvorfor jeg siger det, men jeg prøver vist at gøre mig sejere og mere rummelig end jeg er. Af gammel vane og fordi jeg elsker billedet af mig selv som mor og hustru med fod på det hele.

Undladelsesløgnene er meget værre. Det er alt det jeg ikke siger og som er så dybt begravet at jeg måske knapt er bevidst om det. Det er undladelsesløgn når jeg ikke får sagt: “Det er pisse-irriterende at du  – ikke fortæller hvornår du kan forventes hjem, tager for givet at jeg henter barn med mindre jeg udtrykkeligt har bedt dig om at gøre det, mumler og forventer jeg kan gætte hvad du tænker, osv. Min tavshed bliver til en løgn fordi jeg faktisk har lovet mig selv at værne om det her parforhold og mener at for at gøre det må de rådne ting også på bordet. Alligevel er glansbilledet åbentbart for dyrebart for mig til at jeg kan diske op med den hele fulde sandhed.

Jeg kan også finde på at pynte lidt på oplevelser så de fremstår større og sejere, og endelig fortæller jeg år efter år min tandlæge at jeg bruger tandtråd dagligt. Det gør jeg overhovedet ikke. Snarere en gang om ugen!

4 Comments
Previous Post
Next Post