Gæsteblogger: Far alene hjemme

Min tidligere kollega Dennis Christiansen, har skrevet en bog. Den gik han i gang med kort efter han havde sagt sit job op som Chefredaktør på mandebladet (endskønt det dog er fyldt med babes, babyolie og bryster) M!. Bogen hedder Far Alene Hjemme, og handler om mange (!) ting.

Den handler om at gå hjemme med sit barn, om at gøre op med andres forventninger (og egne) til, hvad det vil sige at være far, og om, hvordan det forandrer én at få det lille menneske ind i sit liv. Og så er den sjov. Kort sagt: Giv den til din man og hug den selv, så snart han har slugt den.

I anledning af at det er fars dag i dag, er Dennis gæsteblogger her på bloggen. Ikke kun i anledning af Fars Dag. Jeg hader de der kunstige mærkedage, så i virkeligheden er det lige så meget i anledning af at det er en vildt god bog. God fornøjelse!

Og ja, så har Dennis lovet at udfordre os lidt… Det har han vist også gjort.

Dennis & Aksel
Dennis & Aksel

PS – Hvis du slet ikke kan få nok af Dennis og hans betragtninger, så kan du melde dig til Facebookgruppen Far Alene Hjemme. Her lover Dennis at fortælle ærligt om, hver gang han taber Aksel…

Hey, gi’ noget!

Jeg har været tre måneder på barsel.

For Silvan, det var fedt! Hver en giftig lorteble er blevet opvejet af det nære forhold, jeg har fået til min knægt. Aksel er 1½ nu, og det første han siger, når han vågner, er “Faaaaaar!!!”. Det smelter mit hjerte hver gang, og hvis jeg får en milliard unger til, skal jeg på barsel med dem alle sammen.

Det er sundt for fædre at tage barsel. Det siger alle eksperter. Det gavner både børns mentale helbred, virksomheders bundlinje og mænds selvopfattelse – for ikke at tale om vores koner/kærester, der får frigjort ressourcer til at give den gas med karrieren. Alle de fædre, jeg kender, har også været glade for at tage barsel. Så der er ingen problemer dér, eller…

Der er faktisk nogle, der har problemer med mænds barsel. Og her tænker jeg hverken på pengemænd eller politikere. Det er jer. Mødrene. Fakta er nemlig, at hvis vi fædre skal have mere barsel, så skal I mødre have mindre (thi en længere samlet barsel er den sikre vej til statsbankerot, så den får vi bare ikke).

Nogle af jer er sikkert friske på den ideen om at tage en kortere barsel. Det var min kone heldigvis. Men lur mig, om en del af jer ikke sidder med korslagte arme og mumler, at I da ikke troede, at fædres ligeberettigelse skulle gå ud over jer.

Det skal den! Vi vil have lov til at være en lige så stor del af vores børns liv, som I er. Vi kan sagtens være lige så gode forældre. Hey, på nogle områder kan vi faktisk være bedre*. Vi kan og vil ligestilles. NU!

Som verden er lige nu, tager mødre i gennemsnit 276 dages barsel – fædrene tager 26. Det holder ikke! Som jeg ser det, står I med en kæmpe pose Matador Mix, og det eneste vi må smage, er en halv laber larve og de der tarvelige lakridser, ingen gider at spise. Kom nu, mødre, giv noget!

16 Comments
Previous Post
Next Post