Hjertet på bloggen #1

Jeg modtager rigtigt mange mails, rigtigt mange kommentarer herude og jeg møder mange, mange (MANGE) kvinder som går rundt med nogle af de Irriterende Følelser. Dem, som man ville ønske man ikke havde, dem som man snart ikke kan holde ud at have i sin krop mere. Det synes jeg vi skal gøre noget ved, og jeg tror at noget af det man kan gøre, er at lufte dem, lige her i hvad der engang hed De Onde Mødres Klub, men som måske i virkelighden snart trænger til et nyt navn.

Vil du være med?

Hvis du slæber rundt på en eller flere af de Irriterende Følelser, så send den til mig. Du kan gøre det helt anonymt, hvis du vil, hvis ikke linker jeg med glæde til dig. Jeg håber vi kan nå op på 10 styks i løbet af denne uge. Kom og vær med til at lægge Hjertet På Bloggen. Skriv til mig på julia@julialahme.com

Min helt egen, allermest Irriterende Følelse er en god gammel traver, nemlig Dårlig Samvittighed.

Jeg ved godt, jeg burde gøre noget alvorligt ved det og det har jeg da sådan set også dårlig samvittighed over at jeg ikke når, men jeg har kronisk (!) dårlig samvittighed. UDEN grund. Jeg er helt derude, hvor jeg får dårlig samvittighed, hvis jeg arbejder / ser en veninde / tager til yoga / går i biffen / holder foredrag / er syg så meget som en time, hvor Johan og Elias er hjemme, og jeg derved misser tid sammen med dem. Jeg hænger simpelthen snart mig selv i en klokkestreng og det er bare så pisseirriterende. Og ja, jeg ved godt at jeg skal unde mig selv tid og ro, men jeg ved nærmest ikke hvordan. Meget, meget mærkeligt, og jeg siger til når det går over / jeg finder løsningen / jeg kommer af med samvittigheden ved kirourgisk indgreb…

9 kommentarer

 1. Troede egentlig, at moderskabet var den største kilde til dårlig samvittighed og forbudte følelser, der gjorde, jeg følte mig ond og uværdig.
  Så blev jeg stedmor, og det hele nåede helt nye højder. Så står man der med alle sine talenter og ingen rolle at putte det ned i. Så blir man indebrændt. Og sur. Og endnu værre.
  Men det var nok ikke lige det, du mente… 🙂

  Lad bare stedmødrene komme til mig…

  kh
  Puk

 2. Fantastisk ide du har fået med hovedet på bloggen.
  Jeg holdt indlæg på BabyBusinss.dk i Tivoli i april i år. Det hed Begrav din dårlige samvittighed, du finder det på mit website.
  http://metteweber.dk/begrav-din-darlige-samvittighed/
  Det er ikke et blogindlæg, Det er langt og der er nogle øvelser, så er du advaret
  Mit seneset blogindlæg handler tilgengæld om dig og dit oplæg på wordcamp

 3. Hvor stor er din inbox – kan den håndte for 500 MB (måske endda GM?) blandet frustration, stress, komplekser og – naturligvis- massere af den dårlige samvittighed, i en og samme mail? 🙂 hvor er det stort af dig at åbne dette vindue, så man igen kan fylde sine lunger med frisk luft!

 4. Hvor må Puk ha’ ret. For ja, den dårlige samvittighedhed som mor kan der skrives stile om. Jeg havde slet ikke tænkt stedmoderrollen som dobbelt-up på den konto (godt du er der Puk).

 5. Ork! Der er mange irriterende!
  Men jeg må indrømme, at Dårlig Samvittighed også huserer voldsomt her i en graviditet, der skulle være så god og dejlig, men som står i skyggen af Mr. Mean Kvalme og Mrs. Bitch Bækkenløsning = mand, der må lave A-Lting og barn, der ikke kan få den mor, hun gerne vil (og har brug for).
  I de tre rationelle splitsekunder, jeg har haft under graviditeten, kan jeg se, at det måske nok ikke er min store egoistiske skyld.
  Men som bekendt hænger hormonoverproduktion og rationalitet ikke helt fantastisk sammen …

 6. Stedmoderrollen – der fik I trykket på en knap. Efter 17 år er man stadig i bund og grund kun lige accepteret af 30 årig papdatter, der for at overleve skilsmissen idealiserer sin konfliktsky far helt vildt. Min rolle er så Dansk Folkepartis – målet for alle frustrationerne. Pyha. Det kan godt give lidt splittede følelser hist og pist.

 7. Kender kun alt for godt de der Irriterende Følelser (IF) – mine handler meget om ting, jeg ikke når, og som jeg så får dårlig samvittighed/pres over: for lidt sex med manden – så lyder mine IF: det er meget vigtigt at holde sexlivet ved lige, for ellers går det galt… waah, skræmme skræmme. Ikke tid til veninderne: puha, så bliver jeres venskab dårligere, mere overfladisk og I rykker væk fra hinanden, waah, skræmme skræmme…. Ikke nok tid til fordybelse i studie: åh nej, jeg får aldrig et job med mening, fordi jeg ikke har fordybet mig nok i studierne, åh nej, åh nej… Simpelthen så irriterende at jeg ikke bare kan sige: ved du hvad, du har lidt travlt i øjeblikket, tag og slap af, og nyd de ting du når, om det så er sex eller veninder eller studie, SLAP nu af!!!

 8. Ærligheden er rørende, og hvor man dog får lyst til at kramme jer alle og give jer bare en stund af FULDSTÆNDIG ro indeni jer selv og rundt om jer. Bare din helt egen tid uden dårlig samvittighed, irritation, lavt selvværd, træthed eller andet svært, der gør hverdagen så utrolig krævende.
  Samfundet skal ændres, ingen tvivl om det – vi skal have overskud på så mange flere planer – men indtil hverdagen fungerer med langt flere friske timer med sit barn, et sundhedssystem, der kan hjælpe mennesker, når de er syge osv. – så gør dig selv den tjeneste at prøve dette enkle trick:
  Når IF dukker op – eller når ungerne skændes, eller din mand er umulig (!), så sig 4 ord indeni dig selv “Jeg elsker dig. Tak.” Det lyder måske mere end absurd, men jeg har oplevet helt magiske virkninger. Hvis du vil læse nogle mulige forklaringer, så se her – http://www.holdaf.dk/inspiration/oevelser/jeg-elsker-dig-tak – og ellers, så prøv det. Det har i hvert fald aldrig været effektivt at sætte hårdt mod hårdt, og det gør vi, når vi bebrejder os selv, for alt det ved os selv, vi ikke er glade for. Og det er ingen tjent med.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *