7 kommentarer

 1. Hørt! Især blev jeg glad for dine ord om, at vi trænger til at tro lige meget på vores evne som forældre uanset køn. Vejen dertil ligger (bl.a.) i den spæde begyndelse – tror på, at barsel/orlov hos begge bidrager med en en stor pose blandet godt …

 2. Sådan! Det er skønt at du bringer begge parter ind i debatten og appellere til “Forsoning” i stedet for Kamp! Vi elsker jo hinanden for Søren og det bliver nemt glemt i Kampens hede <3

  Love Lova

 3. Ja – og så også lidt nej. Jeg tror altså at det bliver lidt mudder-agtigt at begynde at tale ligestilling på kvindernes kampdag. Vi skal jo også ha’ mændene/fædrene med. Hvis vi taler om det på 8. marts, bliver det så ikke bare at vi kvinder (igen) tager monopol/kontrol på emnet?!
  Jeg er HELT enig i alle dine betragtninger. Jeg er bare ikke sikker på at kvindernes kampdag er dagen hvor vi skal kæmpe for begge køn. Det synes jeg ikke er helt fair overfor mændene…Håber at du kan forstå mig…

 4. I Sverige har selv den borgerlige, mandlige statsminister fortalt at han er feminist !! Kampen handler om ligestilling – det er precis det den 8 marts handler om, Lotte 😉

  Jeg er enig i alt du skriver Julia, og syntes det er meget tydlig at det er JP din klumme er i, når man læser kommentarene som er kommet dér..

  Kærlig hilsen fra det svenske.., et land fyldt med feminister og håb!

 5. Jeg er skam helt enig i at 8. marts er (også) om ligestilling. Jeg tvivler bare på at der er så mange mænd, som gider være med til at kæmpe, hvis det bliver en “sag” for 8. marts…Husk at mændene også skal spille med på holdet for at fremme ligestilling!!! (- og der er en del steder, hvor ligestillingen arbejder mod mændene, hvorfr de også skal være med…).

  Og ja – det er altså sjovt at læse kommentarerne på JP. Har du nogensinde slettet nogle? (læs: er der nogle, som er så langt ud at de faktisk ikke er med?). Har det lidt på fornemmelse…

 6. Igen en god klumme fra din hånd, Julia 🙂 Jeg tror at ligestillingskampen skal kæmpes på flere niveauer – der er den hjemlige arena, der handler om at få en hverdag til at fungere, og der må man altså som kvinde, og som mand, selv sætte grænserne og dagsordenen for hvem der henter og bringer, vasker op, ordner vasketøj osv. Den anden kamp handler om de større rammer: barselsordninger, lønforskelle ml. mænd og kvinder, barns første sygedag osv. og der må man jo sætte sit kryds i stemmeboksen efter politikere der har format til at gøre noget ved de her ting, for selvfølgelig skal mænd have samme mulighed for at holde barsel som kvinder, så man netop i det enkelte hjem kan indrette sig som det passer allerbedst, for tingene hængr selvfølgelig sammen, det er jeg klar over, men det er jo først og fremmest i sit hjem at man med sin partner må tage pulsen på ligestillingen – og ikke forstået på den måde at alt skal være lige, nej, man må indrette sig så mand og kvinde PÅ LIGE FOD, kan ytre sig, bestemme og have indflydelse på familiestrukturen…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *