Nyt ord, nyt fænomen, ny sej dame

Jeg har lært et nyt ord: Upcycling.

Det er et helt fantastisk ord og dækker over at man i stedet for at recykle ting, altså lave dem helt om, som når man laver en avis om til æggebakker, gør den gamle ting endnu bedre. Man ikke bare reparerer en gammel stol, men gør den til et kunstværk. Og ganske karakterisktisk så er upcycling også det helt store indenfor boligindretning og gør-det-selv i boligen. Det er ikke bare grønt, klimavenligt, finanskrise-venligt, men også fyldt med evnen til at være kreativ og sætte sit personlige præg på tingene. Det er et godt ord, synes jeg og helt klart noget, jeg gerne vil være god til: upcycling.

Donningen af upcycling hedder Zoe Murphy, bor i England og er vel mere kunstner end noget andet. Se, hvad hun kan, nedenfor og mød hende her.

Her har kloge mennesker listet seks forslag til upcyclingprojekter, og klik her hvis du vil have en mere tilbundsgående definition på begrebet.

5 kommentarer

  1. Jeg elsker nye ord. Det skal bruges i den kommende uge, så det sætter sig fast 🙂

    Dejlig tankegang for øvrigt!

  2. Nå, hedder det det? Jeg har faktisk fornylig forvandlet den gamle, grimme skammel til 30 kr, til en total retro-funky grøn skammel 🙂 Og ja, total klimavenlig og økonomisk oveni hatten!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *