Anna Ørtveds tips til at få børn til at sove…

Anna er zoneterapeut og har været sød at sende noge tips til dig og mig og blogland. Anna kom til mit foredrag forleden og vi nåede at få en rigtig god snak bagefter. Endnu et af de bekendtskaber fra cyberspace (aka voksen-venne-dating), som man kan lære så meget af. Nå, men jeg foreslog Anna at dele sine tricks med os herude, og her kommer de:

Anna siger:
Der kan være mange grunde til at baby ikke sover, og nogle af dem kan jeg ikke hjælpe med altså som fx. at vænnes fra brystet, at lære at sove i sin egen seng, osv. MEN der er mange jeg kan hjælpe med, fx. hvis det er pga. problemer i nakken, ubalance i maven og fordøjelsessystemet, problemer med ørerne, generel ubalance i kroppen der gør det svært for barnet at finde ro og meget mere.

Nede i den lille fod, findes der zoner for hele kroppen, derfor er zoneterapi sådan en alsidig behandlingsmetode, og da det foregår ved blide tryk og lette strøg over foden kan de fleste børn godt lide det og nyder at få zoneterapi.

Og her kommer Annas tips:

  • “Afslut putteritualet med bare 5 minutters mini zoneterapi for at gøre dit barn heeeelt afslappet. Hvis det er muligt er lidt rolig musik i baggrunden også en god idé. Start med at massere barnets lægge, nede fra hælen og op til knæhaserne. Derefter masserer og stryger du over hele barnets for. Sørg for du kommer rundt over hele foden – undersiden, oversiden, tæerne, mellem tæerne, rundt om hælen, indersiden og ydersiden. Afslut med at strygehelt oppe fra knæet og ned til tæerne 2 gange. Så et kys og godnat!
  • Hvis du synes det er for omfattende og besværligt er der denne mini mini afslappende zoneterapi. “Varm” foden lidt op ved bare lige at stryge lidt henover den med hænderne. Massér derefter storetåen godt. Både indenvendigt, udenvendigt, ovenpå og nedenunder. Afslut med at holde et let tryk i 15 sekunder ca. midt på foden lige under fodbalden – dette er punktet for solar plexus.”
10 Comments
Previous Post
Next Post