Julehjælp

Jeg skulle lige hurtigt ud og ordne et par småting, og på ved Skt Jakobs Kirke på Østerbrogade kommer jeg så forbi et skilt, som viser at nu kan man ansøge om julehjælp. Julehjælp…

P1020542

Og nej, julen handler ikke kun om det materielle, men det er så nemt at sige, hvis man intet mangler. Der er meget, der er hængt op på den der jul, og især som børnefamilie. Det kan kun give traumer at være den pige eller dreng i klassen, hvis familie ikke har mulighed for at give en “rigtig” jul. Jeg ringede til kirken da jeg kom hjem, og de fortæller om overvældende og stigende ansøgninger om hjælp til julemaden. Vi er slet ikke nået til gaverne til børnene endnu. Jeg synes ærligt talt det er rystende, at skyggesiden er så stor, så dyb, og har så megen hjælp behov. Der er sikkert masser af kirker i dit område, der hjælper med det samme, men hvis ikke kan du finde et gironummer her eller her hos mine personlige favoritter som hjælper børne og mødre, MødreHjælpen.  Hvis du kan undvære en 50-er, er det måske slet ikke et dårligt sted at sende den hen; til andre mennneskers jul.

P1020543

16 Comments
Previous Post
Next Post