Piller, piller!

I går lagde Fru Gosch denne helt og aldeles fantastiske kommentar til et indlæg om Elias der ikke ville med hjem. Kommentaren er simpelthen så god, så derfor hiver jeg den lige op her, så ingen går glip af den. Og tak til Fru Gosch!

KH

J

Jeg kan huske en gang, hvor min nu store dreng ikke ville med hjem fra børnehaven. Vi var på cykler begge to. Med mange tasker. Trætte begge to. Han ville ikke ud af døren. Ikke DEN vej hjem. Ikke på CYKEL. Så ikke DEN vej, så ikke holde i hånd over vejen osv osv. Det tog os halvanden time at gå en tur med cyklerne, som vi ellers kunne gå på et kvarter. Undervejs prøvede jeg alt muligt OG umuligt. Han var bare GAL, stædig, usamarbejdsvillig. Hverken sjov, lokken, konsekvens, omvendt psykologi eller den med: “okay, men mor går nu, og så kan du jo komme med, når du er klar” Næh, så stak han bare afsted i den modsatte retning og var jo slet ikke trafiksikker.

Tilsidst havde jeg monster-hovedpine, lignede et monster og lød som et. Der var midaldrende damer, som sendte mig misbilligende blikke a la: “SIKKE en updragen unge!” “Ja, det forstår man jo godt med den uduelige mor. Det er jo omsorgssvigt!” Jeg havde ikke mere at give og sagde vredt til drengen, at nu var jeg SÅ træt af ham og havde sådan en hovedpine, at jeg i hvert fald ikke kunne lege, når vi kom hjem!! Og så brød han helt sammen og sagde: “Nu vil jeg SLET ikke hjem. Så – igen i ren afmagt – og i opdagelsen af at jeg havde fjernet den sidste gulerod sagde jeg: “Okay, så leger vi, når vi kommer hjem, men så skal du gå med NU!” Han, råbende og grædende: “Det kan du jo ikke, du har jo hovedpine!” (Damerne kiggede…) Jeg, lavmælt: “Det kan jeg godt, jeg tager bare nogle piller!” Han, alt alt for højt: “Piller, piller, du tager ALTID piller!!” Så kiggede damerne så abolut mest misbilligende og forfærdede som nogen nogensinde har kigget på mig. Og jeg ved simpelthen ikke, hvorfor han sagde, råbte sådan. Men vi sad også meget tæt og jeg trøstede ham meget, da vi kom hjem. Og jeg havde taget den pille…..

Men vi har faktisk grint mange gange af det siden og sagt: “Kan du huske: Piller, piller, du tager altid piller!”

11 Comments
Previous Post
Next Post