Så er det vist på tide…

At få det helt derud, hvor det hører hjemme. Sandheden altså. Den grumme sandhed. Den, der handler om at man ikke er hvad man giver sig ud for at være. Den jeg jo mener, man skal huske at sige højt. Here we go:

Jeg er stoppet med at ryge.

For alvor.

Jeg har røget ALTID (nej, naturligvis ikke mens jeg var gravid etc), men hele mit voksne (og halvvoksne liv) har jeg taget alle udfordringer i stiv arm med en cigarret for enden. Nu går det bare ikke mere. Jeg var nemlig til en fødselsdag for nyligt, hvor jeg SÅ hvordan damer der har røget hele deres liv ser ud. Ja, så overfladisk er jeg altså. Tænk, at det var det der skulle til. Jeg er i abstinensernes vold lidt endnu, tror jeg, men det begynder faktisk at lette. Borset fra det, er det et identitetstab af de helt store, men jeg må se at komme over det. Jeg kommer med de forfærdelig fortællinger om et liv uden dekadence efterhånden som de dukker op, men foreløbig må jeg dele mit the-flip med verden. Min søster kom med denne pose the som allerede efter et par dage hænger tom og flad og trist på køleskabet. Den smager Faaaaaaantastisk! Jeg kan faktisk drikke den i stedet for at spise slik. En god ven i forbindelse med rygestoppet. Og ja, jeg savner cigaretterne. Vi var så gode venner.

P1020380

27 kommentarer

 1. Jeg kan godt huske, hvor svært det er at undvære cigaretterne i starten. Uha! Men for Sørensen da, hvor er det dejligt, når først man er holdt op! Jeg røg, fra jeg var 15 til jeg var 30, og jeg syntes det var møgsvært at stoppe, men jeg var stolt, da det lykkedes!

 2. Julia, du er bare for SEJ 🙂

  Jeg er jo også stoppet for nylig – med kemisk hjælp, ganske vist – og det bliver KUN nemmere og nemmere at lade være med at tænde den cigaret.

  Om en uges tid eller to, dufter verden anderledes. Du får den mest fantastiske, søde og velduftende jul, du kan huske. Overhovedet!

  Tillykke! Og hold fast… og bid bare i gulvtæppet, skrig og stamp i jorden, men hold fast. Vi ka’ godt 🙂

 3. TAK! Jeg holder fast… og godt at vide, at jeg ikke er den eneste der går det igennem. Eller kan huske hvor skønt det er at ryge. Måske kan man begynde igen når man er 75? Samtidig med at jeg begynder at pimpe portvin…

 4. Jeg har en aftale med mig selv om, at jeg på min 76-års fødselsdag begynder at ryge og drikke i kassevis af hvad som helst.

  Jeg ELSKER at ryge, men jeg gør det ikke. Mere 🙂

 5. STORT tillykke med et sundere og ikke mindst længere liv med færre rynker og færre helbredsmæssige ricici.
  For dig vil verden dufte bedre. For verden vil du dufte bedre 😀

 6. Good for you! Sejt gået at stoppe med en vane, der ellers er som skabt til at dulme trætte småbørnsmødres stress og jag….men det der med the istedet for slik, ah ah, den køber jeg ikke 😉

 7. Liselotte! Fantastisk, så kan vi sidde sammen i røg og damp.
  Jela… Nej, det er måske heller ikke helt rigtigt, men faktisk næsten…
  Frederikke – 5 år, goddamnit du er sej! Godt at vide at det bliver lettere…

 8. Tillykke! Jeg stoppede også for 5-6 år siden og det er bare skønt. Du kommer til at få skærpet dine sanser helt fantastisk. Chilien bliver stærk, roserne bedøvende dejlige.

 9. Julia, hold ud. Personligt synes jeg det var de første ca. 30 dage, der var de værste. Jeg lovede mig selv, at jeg så ville være FESTryger….sådan startede jeg, og det var jeg KUN i mange år. Men de sidste par år, hvor jeg VAR RYGER, kaldte jeg mig stadig festryger – der var min identitet.

  I dag, godt 9 år senere, er jeg så sart, at jeg nærmest kommer til at kigge surt på folk, der ryger udenfor/i nærheden af mig. Jeg synes ikke engang, at rygere er hyggeligere end andre mennesker, sådan som jeg gjorde engang. Og det stinker, det er ulækkert, og det æder din krop indefra og får dig til at se ulækker og slidt ud udenpå, slidt på den usunde måde.

  Så skulle du få lyst, MEGET lyst, til at starte, så læs om, hvor klamt det egentligt er at ryge. Se ulækre film, der viser i detaljer, hvor klamt det er. Og efterhånden også lidt…..undskyld alle rygere….taber-agtigt. Beklager. Men medierne, oplysninger, lovgivning osv har påvirket mig.

  Godt gået! Hold ud!
  KnusR

 10. Til sidst kan du ikke engang lide smagen og slet ikke virkningen, så nu er jeg faktisk ikke engang festryger. Med års mellemrum tager jeg et hiv eller en halv cigaret, hvis jeg er plørefuld, og jeg fortryder det. For heldigvis holder det op med at være dejligt. I hvert fald for mig….

 11. Jeg er sikker på at Elias synes du dufter meget bedre nu og er rigtig glad for at han ikke blir udsat for den passive rygning der hænger i hud, hår og tøj:)

 12. Tillykke med ryge stoppet – husk at være stolt af dig selv – specielt når det er sværest …

  Jeg læste for nogle år siden en kronik af Kristian Ditlev Jensen om japan, nytår noget …Men han skrev; i Japan er der tradition for at man efterlader alt det man ikke vil have med sig ind i det nye år -( smuk tanke)
  Måske du bare har efterladt cigeretterne i 2009 …

  kh
  M

 13. Skønt at høre at du har truffet netop det valg…min personlig erfaring siger, at rygning intet godt fører med sig. Har på 10 år begravet begge mine forældre, som døde af lungekræft forårsaget af rygning.
  Så Julia du er fandme sej er du!!!! :O)

 14. Og her troede jeg lige at jeg havde en medsammesvorne. Men nej. Må altså indrømme at jeg glæder til at jeg er færdig med at amme, så jeg kan få en cigaret. Har dog et håb om at det kun skal være i festligt lag, som det var mellem mine graviditeter….men jeg savner det altså stadig, selvom det er mere end 3 år siden jeg stoppede…. Især når jeg er stresset og når der er rødvin…
  Men godt for dig at du har taget beslutningen og er stoppet! Det er sejt gået.
  (Må jeg godt skrive at jeg tænker at hvis det er svært for dig, kan du jo “bare” lave en lillebror/søster…så MÅ du jo ikke ryge alligevel…. hihi)
  KH Mette

 15. Jaaahhaaaaa, hvor er du da bare pisse sej. Vil du ikke godt tæppebombe os med alle sucesserne 🙂

  jeg vil SÅ gerne slutte, jeg har bare ikke rygrad nok til det. Endnu.

  KH Maria.

 16. Hvis den the kan stoppe lysten til slik, må jeg hellere købe et ladfuld! Synes mit slikforbrug stiger proportionelt med min søns urolige søvn i øjeblikket!

 17. Tillykke!
  Cigaretterne var min bedste ven i rigtig rigtig mange år. Jeg kunne først holde sådan rigtigt op, da jeg holdt op med at tale om og tænke på at ‘holde op’. Jeg så et Oprah Show (ja, det gjorde jeg altstå…) hvor de talte om at trække frisk luft. Altså begynde på noget – og ikke holde op.
  Sidder man på cafe med en veninde og siger: “Jeg er begyndt at trække frisk luft” vil hun nok ikke være 100% med på, hvad man mener, men det er selvfølgelig også mest i forhold til sig selv den virker. Hvis man er lidt mismatch, Rasmus Modsat-agtig lissom mig.
  Så, tillykke med, at du har valgt at trække ren, frisk luft (så ren & frisk den nu er i Kbh)! 🙂

  kh
  Puk

 18. Jeg eeeeeelsker den der cool mint the. En kollega fortalte mig om den og nu drikker jeg ikke andet the.
  Tillykke med rygestoppet – godt gået!

 19. HOLD.DA.KÆFT!
  Shit, Julia… Det er ikke meget der kan få mig til tasterne i disse dage, men dette…???!!!
  Du er eddermaeme sej!

  Gad vide om du så ikke kan få æren af at være firstmover i blogland?
  – jeg overvejer selv seriøst at stoppe ud fra en betragtning om at når man har det røvelendigt kan man lige så godt kvitte smøgerne; det kan alligevel ikke blive værre end det var i forvejen 😉

 20. Det med at stoppe, fordi man skal lave baby eller har en baby i maven er en god motivation. Som i: Man MÅ IKKE ryge, når man er gravid (og bliver det nemmere røgfri iøvrigt). Men måske kunne man videreføre den og sige, at hvis man så HAR en baby/børn, så må man heller ikke……?

  Kan man ikke undvære nikotinen, så må man jo få den via tyggegummi.

  Ja ja, jeg ved godt, at det ikke er så hyggeligt, ikke smager godt osv. Men så er der heldigvis så meget andet, der er hyggeligt og smager godt. Som man ikke dør af.

  Hårde ord og kærlige hilsner, Rikke

 21. Godt gået! Og jeg elsker bare den the, det er verdens bedste og den kan virkelig bruges, når man har lyst til slik – og det har jeg tit.

  Sidst jeg skulle have fyldt thedepoterne, bad jeg om en stor pose (de små forsvinder så hurtigt). The-damen spurgte, om det skulle være den til 75,- eller 150,- 🙂

  Men det er jo ingenting ifht. prisen på cigaretter, så skynd dig straks at købe mere the!

  PS: Den kan købes i Østerlandsk Thehus ved Nørreport

 22. Motivation kommer i mange forskellige indpakninger.
  Egentlig skal man jo helst stoppe med at ryge fordi det er usundt… Det er det politisk korrekte.
  Jeg stoppede med at ryge fordi dem jeg hang ud med på mit studie syntes det stank noget så forfærdeligt og efter at have hørt på deres skjulte hentydninger i 6 måneder, kunne jeg næsten ikke holde ud at sætte mig sammen med dem, velvidende at de synes jeg lugtede, så jeg besluttede at holde op.
  Umiddelbart ville nogen sige det er en mærkelig grund til at stoppe, og jeg kan egentlig kun give dem ret, men det var en øjenåbner for mig, og det der skulle til!
  Er stadig røgfri, og lige så perfid omkring røg som FruGosh, hvis ikke mere… Hver dag når jeg kigger på mine to små drenge takker jeg mig selv for den beslutning.
  Bare motivationen er der, er det sgu lige meget hvordan den “ser ud”…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *