11 kommentarer

 1. Ha ha. Du rammer rigtig godt, og der er meget sandhed i din typologier. Og jeg ved jo godt, det er sat på spidsen, men altså. Én dag er jeg en smummuy-wannabe. De fleste dage er jeg som dig, og andre dage karter min ellers lidt løse hånd med sukkeret over i økotypen. Dvs. jeg er vist en femte type, der stadig tager tilbud ind på forældrerollen.

  Jeg har nemlig udsving til alle kasser alt efter overskud og mangel på samme. Har jeg dummet mig for mange gange med glemt pusletaske o.lign., kniber jeg virkelig ballerne sammen, og så får du set super praktiske mor her. Meeeen når det så efter et par dage bliver lidt for kedeligt er jeg nok at finde i den anden, eller en tredje boks igen. Hvor må reklamebranchen hade folk som mig…

  Hvor kunne det være sjovt med en ,,kender du mor typen”!

 2. Nægter også at spørge “kronprinsesserne” og meget nødigt “øko’erne” og ellers tror jeg, at jeg shopper mellem de 2 sidste grupper 😉

 3. Haha! Skønt!
  specielt fordi jeg kan se, at i virkeligheden indeholder de fleste af dem jeg kender (jeg selv inklusive) lidt af det hele (men mindst af kronprinsessen). Og det er jo det der gør, at man trods alt har det lidt sjovt med de der kategorikasser: De er jo gudskelov meget mere firkantede end langt de fleste mennesker. Og når man endelig møder en af dem, der er lige så firkantede som kasserne, så er man ved at dø af grin indvendig.

  (den sidste kasse, glashuset, er jo så til gengæld ikke firkantet, men snarere uformelig af al den tumlen rundt der foregår i den. Og derfor er det også den kasse, jeg lettest kan forsone mig med. …og indeholder den i virkeligheden ikke også mødre fra alle de andre kasser – som bare adskiller sig ved at have indset, at livet er for kort til konstant flueknep? – Det tror jeg!)

 4. Meget underholdende!! 😀
  Og tankevækkende, som i: Hvem er man selv?
  Og befriende. For hvem gider dog at være økotypen eller kronprinsesse!!?!

  – Vi er pædagog-forældre herhjemme, og ved meget om, hvad børn har brug for, og orker nogle gange også at give dem det. Men ikke hver dag, hele tiden. Vi kan komme til at skælde ud, råbe, være for trætte, inkonsekvente, for krævende, for kedelige, for stressede, for ustrukturerede (især!!!….eller nok mest altid!)
  – Jeg driker altid økologisk mælk, undtagen nu hvor jeg er på barselsdagpenge, og vi IKKE har råd. Vi drikker min. 20 liter/uge til 4 kr ist for 9 kr/liter, og jeg GÅR til alt, der er ingen rejseri, ingen frisør osv…
  – Vores yngste går i arvetøj, der er op til 10 år gammelt, og på ham som barn nr. 6, YES det er især det fra H&M, der holder, sjovt nok. Måske der er sjove “stoffer” i høhø. MEN nogle gange kommer jeg til at gå ind i en lækker-vores-børn-går-i-det-rigtige-tøj-butikker og køber et stykke tøj eller to til alt for mange penge, mens jeg ser overskudsagtig, rig og trendy-afslappet ud.
  – Jeg bager aldrig kage eller boller til skolen, deltager ikke i bestyrelser osv, men jeg laver skattejagt til min søns fødselsdage og læser tit godnathistorie.- Jeg glemmer konsekvent sedler, biblioteksbøger, arrangementer, men jeg PRØVER at huske regnbukserne, og min søn har ALTID den lækreste madpakke med, med 5 eller 6 halve, der bliver spist, lidt grønt og selvfølgelig vand ikke saft, og selvfølgelig chokolademad på den ene og en rød salami på en anden 😉

  Og sådan er der så meget…jeg kunne blive ved. Du får altid sat sådan gang i mig, Julia. 🙂 Men NU er der altså Desperate Housewifes og alle sover her undtagen jeg, og jeg skal nu have lidt af det sukker, som ikke er godt for min vægt, og som jeg har gemt ikke bare for børnene men også for min kæreste ;-D

 5. Elsker tanken om at løbe ud på wc’et med en Snickers og æde den uden at dele….
  Så sjovt sagt.
  Jeg ville, mens jeg guffede i en vis fart, også prøve at gøre det godt ved at tænke “hun (datteren) skal sgu ikke ha det usunde sukker og det slemme fedt, det er bedst jeg æder den selv” – jeg er godt med på, at jeg er styret at grådighed og nok ikke af en helteagtige mor-gerning

 6. Snickershistorien minder mig om da mine unger var små og jeg ofte drak min uundværlige Cola af kaffekrus….. 🙂

 7. Fantastisk Julia….SÅ godt og humoristisk skrevet…herligt at slutte dagen af med et godt grine….og så tygge lidt over sandhederne 😉
  Kh

 8. åhhh, hvor kom jeg til at grine… jeg er ganske ganske overbevist om, at 90 % af forældre i DK synes de befinder sig i kategorien: de desperate forældre, og samtidigt synes at 90 % alle andre forældre har totalt styr på det hele…. hahahaha, hvor er det altså godt skrevet, Julia

 9. HAHA – ja, jeg gør hvad jeg kan for at være helt og aldeles tværgående og udefinerbar. Uha, man bliver helt bange ved tanken om, hvilket indtryk man gør. Men selvfølgelig – hvorfor tilsætte nuancer, når nu det er så underholdende uden? 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *