Historien om “drukturen”, familieferien og den fantastiske gulerodskage

Det bliver langt det her. Og slutter med den første opskrift jeg nogensinde har lagt ud på bloggen her…

Det må have været 92 eller 93. Jeg gik i gymnasiet og havde lige fået sommerferie. Mine forældres meget skarpe regler om at jeg under ingen omstændigheder måtte røre alkohol påvirkede mig så meget at jeg den dag i dag er, hvad der på godt fynsk hedder en svag-drikker. Mine forældre var ved at pakke Fiat-en, som skulle køre os til sydtyskland, hvor lillesøster, mine forældre og jeg skulle være i 14 dage – hos deres gamle venner, hos familie og lige præcis der, hvor de nogensinde (vistnok) har haft deres allerbedste meste forelskede år. Dagen før var der Grøn Koncert i Odense, og jeg var med. Jeg rørte ikke alkohol (angsten for skideballen var stadig meget virkningsfuld), til gengæld spiste jeg en halv vandmelon og 3 (!) poser piratos. Næste morgen klokken syv havde vi lige præcis sat os ud i bilen før jeg kastede op. Jeg undgår detaljer, men det var sindssygt ulækkert. Jeg blev råbt og skreget af og begge mine forældre var overbeviste om at jeg havde drukket mig helt og aldeles i hegnet. Intet hjalp. Jeg var stemplet som drukmås, og ferien tegnede til 14 dages fængsel. (Ferien blev nu helt fantastisk – mine forældres venner havde en søn (stemplet som MEGET ansvarsfuld…) som var lidt ældre end mig og sammen med ham festede og ja, drak jeg, i de følgende 14 dage). Nå, men på den meget lange tur ned gennem Tyskland levede jeg af tvebakker. Bag på posen var der en opskrift på en gulerodskage, som jeg af en eller anden grund har gemt de sidste 17 år (kan det passe? SYTTEN ÅR?). Den er fantastisk! Kagen, altså. Og her kommer opskriften:

5 æg deles. Hvider piskes stive og blommer piskes med 250 gram sukker. 10 gulerødder rives. To håndfulde nødder hakkes, blandes med saften fra en citron, gulerødderne og 12 knuste tvebakker. To teskefulde bagepulver kastes i og sukkermassen røres i. Hviderne vendes forsigtet i og det hele bages i en springform i en time på ca 190 grader.

TADAAAAA – min første opskrift i cyberspace. Domestic Godess, yep, det er mig.

8 Comments
Previous Post
Next Post