Ventebøger

På min fantastiske nye arbejdsplads handler ALT om bøger. Og om forfattere. Jeg arbejder sammen med mennesker, der har læst ALT, hvad man kan komme i tanke om, og gang på gang bliver min dårlige smag afsløret. Det er min egen skyld. Jeg har glemt at holde mund med at jeg er vild med Twilight og med de helt store halv-fantastiske fortællinger. Over frokosten talte vi forleden om hvornår man læser. Jeg synes det er svært at nå, men der kom begrebet “Ventebog” op. En ventebog er en bog, der er skrevet i så korte afsnit, at man kan læse den i toget, mens man venter hos lægen eller i køen i netto. Det kan også være en novellesamling. Men det korte af det lange er at jeg har ladet mig smitte. Jeg har en ventebog med mig overalt. Og det kan undre en, hvor meget man faktisk kan nå at læse, hvis man ikke bruger tiden på at hidse sig op over ventetiden.

For nylig har jeg læst den her. Bogen blev omtalt i Sex And The City-filmen, men da fandtes den faktisk ikke. Det gør den nu, og hvert brev begynder med en indledning som giver en historisk indføring i afsender, modtager etc. Meget romantisk. Og sjov.

P1020134

Og den her er litteratur på et helt andet plan. Det er fantastiske og ind i mellem halvtossede noveller, men fabulerende og simpelthen så godt skrevet. Novellerne er korte og lige til en Netto-kø, og handler om forhold, kvinder, mænd, venskaber.

P1020133

8 Comments
Previous Post
Next Post