Cirkus Dannebrog, skandalerne og de fiiiiine ishk

Det skandaleramte Cirkus Dannebrog har været i byen. Skandalerne drejede sig vist nok om noget med underbetaling og skandaløst dårlige arbejdsvilkår for især de østeuropæiske cirkusarbejdere. Fandme dårlig stil. Nu er Cirkus er rejst videre eller hjem, og pladsen foran Fælledparken er helt tom, men lugter stadig af hest. Hver dag – ind i mellem flere gange – i den knappe måned, de har boet der, har Elias besøgt cirkus-ishkene. Altså hestene. Ishk betyder hest og fisk og er altså  en slags multifunktionelt ord. Mens vi har stået der og beundret Ishk og Elefanter, har horder af forældre båret deres skrigende poder ud af teltet – VÆK FRA KLOVNENE. Det er jeg den første til at forstå: Mine værste barndomsminder handler om cirkusklovne og de deraf følgende mareridt. Og hvis der er noget, der er uhyggeligt, så er det klovne – og et tomt cirkus.

P1020118

3 Comments
Previous Post
Next Post