TØR du? OG VIND!

jewfro.0.0.0x0.320x436

Ok – du må have lidt tålmodighed med mig i dag, for dette indlæg bliver lidt kringlet. Men pointen kommer!

Den amerikanske komiker Seth Rogens hår hedder en jew-fro. En jøde-afro. Og selvom jeg hverken er afrikaner (så vidt jeg ved) eller (så vidt jeg ved) af jødisk herkomst, så er det Jew-fro, der bedst betegner min hairdo. Mit hår lever sit eget liv. Helt eget. Afhængigt af vejret! Men jeg er ikke den eneste: Der findes for eksempel en facebookgruppe for folk der har den samme slags hår som mig (klik her), og endda et tøjfirma hvis navn er netop Jewfro. Under overskriften LET IT GROW inviterer de folk til at sende billeder af deres hår ind. Dem kan du se her.

Nå, men nu til pointen. Sådan noget hår har jeg. Og ovenpå det sidder der  en cykelhjem når jeg bevæger mig rundt i København. Ind i mellem er min jewfro så vild, at det hår der kommer til syne under hjelmen står vandret ud! NOT GOOD! Nå, men det til trods, og min forfængelighed til trods, kører jeg rundt med den forbandede cykelhjem. Fordi jeg er pissefornuftig. Og voksen. Og fordi jeg på ingen måde kan leve af mit udseende men er nødt til at bruge hovedet. Hver dag. Og fordi jeg ikke vil af med min hjerne gennem øret eller noget andet klamt, hvis en eller anden klaphat kører ind i mig. Det gør det stadig ikke let… DERFOR: VIS MIG DIN, så viser jeg min!

Tør du sende et billede af dig selv med cykelhjem på til mig, som jeg må lægge ud på bloggen? JEG LOVER at oploade rigeligt med fotodokumentation af mig selv med hjelm. Og at du får latterkramper når du ser det! Sidste frist er søndag kl 20. Mandag morgen kan vi så alle sammen få noget at grine af. Du kan ovenikøbet vinde noget: Min næste bog: Sig Farvel, hvad præser ved om sorg – som udkommer den 23. september. Jeg håber eddermame du tør være med! For her i blogland er vi ikke krystere, vel?! (selvom jeg ærligt talt er lidt bange for at være den eneste der sidder herude med hjelm på på mandag…)

In short:

Send mig et foto af dig med hjelm på på julialahme@gmail.com, og du deltager i lodtrækningen om en bog.

21 kommentarer

 1. Oh my…. det bliver så herligt at jeg næsten lige kom til at tisse i bukserne af begejstring… (nu vi er i gang med pinlighederne…)

 2. Skøn idé, Julia!
  Jeg har fluks flyet dig et styks fotodokumentation af Lotte med æggeskal. Men jeg kan hverken noget med jew eller fro – jeg har fehår…flaaaadt…så det er sgu ligemeget om jeg har hjelm på eller ej – jeg behøver slet ikke overveje at lade være af forfængelige årsager. Bortset fra, når det er sat op til narrestreger selvfølgelig – og det er jo lige netop de aftener man kan risikere at få mest brug for beskyttelse af sit hovede…lidt af et dilemma.

 3. Ha, det glæder jeg mit til at se!
  Jeg har ingen cykelhjelm p.t. – men det er da lige før jeg bliver nødt til at flintre ud og købe en. (og det er altså ikke fordi jeg cykler rundt uden hjelm, men jeg har mistet min, og cykler alt for sjældent).
  Til gengæld vil jeg linke hertil, fordi det er sådan en skøn idé.

 4. Kære Julia
  Herlig idé! Sad lige netop i dag og hørte min 27 årige kollega fortælle om sit cykelstyrt sidste år, hvor han lå i coma i 3 uger og var indlagt i 7 uger med et hul i hovedet, hukommelsessvigt og sprogforvirring. Han er i dag 100% rask og vefungerende, OG han kører med cykelhjelm HVER gang han cykler!

  Jeg lagde faktisk et billede op af mig med kysen på min blog for et par måneder siden. Jeg linker bare til det indlæg, så kan du selv sakse billedet 🙂

  http://frahovedetilpen.blogspot.com/2009/07/now-it-makes-sense.html

 5. Det er så en af meget meget få fordele ved at arbejde 62,5 km. fra sit hjem. Jeg er NØDT til at køre i bil og har således indtil videre undgået cykelhjælm.
  Men jeg har engang været vikar for en langtidssygemeldt, som var væltet i en solo-ulykke, pga et stillads, noget plast og blæsevejr. Og hamrede hovedet ned i fortovskanten. Hun var sygemeldt over 6 mdr. og det blev aldrig det samme igen. Altid hovedpine, bøvl med korttids hukommelse. Siden da har jeg været STOR fortaler for hjælme til alle.

 6. Ja, jeg knipser lige et billede af Bjørnemoren med kyse på. Jeg cykler ALDRIG uden, og jeg cykler faktisk en hel del, jeg elsker nemlig også min hjerne….

 7. Ha! jeg er stensikkert på! Jeg glæder mig til at se, at jeg (forhåbentligt?!) ikke er den eneste, der ikke ligner en drøm med hjelm på.

 8. I’m game på den idé. Havde faktisk et par i sidste uge, hvor jeg måtte afsted uden hjelm – og til min store glæde og overraskelse var jeg meget bevidst om ikke at ha’ hjelm på. Faktisk lidt ubehageligt at zig-zagge mellem biler uden hjelm.
  Der kommer billede fra mig. Promise!

  PS: tak for en fantastisk klumme i tirsdags (igen). Måtte trykke “print” og gå hjem og læse den højt for Manden, som genkendte det hele – med et smil!

 9. HOLD nu kæft, det er en god idé! Specielt fordi jeg selv hverken ejer cykel eller hjelm, men jeg lover at grine røven i laser, når jeg kigger forbi på mandag! 😉 Glæder mig allerede!

  Ok, ville helt sikkert ha’ sendt et billede, hvis jeg var ejer af en styrtkyse (men det kan jeg jo sagtens sige) – til gengæld ved jeg nøjagtig, hvilken en jeg vil investere i, hvis jeg nogen sinde får fat på en cykel…

 10. Årh… jeg overvejer stadig OM jeg skal satse, tage et billede og sende til dig… dét bliver nemligt grænseoverskridende pinligt… hihihi

 11. Ohh yes, jeg er da lige netop med på den idé.
  Cykelhjelm OG deraf følgende klasket hår i mit tilfælde ER jo det nye sort.

  Jeg sender dig fluks et billede.

  KH Maria

 12. Jeg er også med! Især fordi jeg har tre teens, som tager hjelmen på og måske tager den af, når de er drejet om hjørnet og vi ikke kan se dem?

  Jeg er også meget bevidst om det, når jeg ikke har den på – og egentlig også, når jeg har den på, for jeg vil så gerne eje én af de seje og ikke den gammeldags model. Men har ikke haft nogen uheld, så der er faktisk ikke nogen rationel grund til at anskaffe sig en ny… med mindre forfængelighed er rationelt?
  Jeg sender et billede… ;o)

 13. Ja, jeg hader også bare hjelmhøet! For os med høje tindinger og kort hår har det nærmest karakter af streaking at tage hjelmen af. Hvis jeg havde ryggraden til det beholdt jeg bare hjelmen på i klassen;-D Men nu er det jo mig der er læreren, så den går nok ikke?

  Har vænnet mig til kranieisoleringen, og føler det faktisk lidt som at køre uden sikkerhedssele, hvis jeg en dag sætter mig op på cyklen uden. Klart du får et billede! Jeg havde faktisk lidt den samme tanke da jeg så at både AB og Maria havde lagt billeder ud af sig selv med skjold på!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *