Far & Birgit kysser

Elias kan sige morfar. Han kan sige far. Han kan bare ikke sige mor. Og det er sådan set overhovedet ikke fordi jeg ikke øver med ham; men i længden er det måske heller ikke det mest fremmende for et lille barns sprogudvikling at hans mor sidder helt oppe i ansigtet på ham og mimer MOOOO-ARRR. Jeg har også prøvet med Julia. Det gider han slet ikke, men ret skal være ret: En sjælden gang i mellem forbarmer han sig og kalder mig for BUAR. Men nu er der sket noget, han er begyndt at kalde på mig. Hvis jeg står i den ene ende af lejligheden, og han i den anden, råber han på mig til jeg hører ham. Han råber bare ikke mor. Han råber  Biiiiigiiiii!!!! . Det lyder næsten som Birgit.

15 kommentarer

 1. Biiiiigiiiii – lyder som: mor? Hmmm
  Biiiiigiiiii – lyder som: kom liiiige? ….???
  Biiiiigiiiii – lyder som: Birgit? Ja 😀

  Måske kender Elias en meget sød dame, der hedder Birgit eller der er en lille pige i vuggestuen, der hedder Birgit, som han er forelsket i – og så kommer du istedet, og det bliver han så også glad for, smiler…når nu ikke Birgit kom.

  ELLER: Måske har han bare smagt på lyden/ordet og så opdaget, at når han råber dette, så kommer du 🙂

  ELLER?

  Jeg så julemanden kysse mor….og Elias så Birgit kysse far. SJOV overskrift!

  Så dejligt at du er tilbage på din blog Kære Julia,
  Kh Rikke

 2. Min lillesøster følte sig også nødsaget til at forklare nærmere, da hendes 2-årige datter præsenterede hende som “Min mor, Gonise” første gang de var til gymnastik.
  Louise = Gonise er dog lettere at “forstå” end mor/Julia = Birgit…
  :o)

 3. Ja ja, man kan lade som det “gør da ikke noget” alt imens man øver og øver.
  Magnus var over 3 år før han kaldte på mig med noget der lignede “mor”.
  Alle trøstede med at han jo ikke behøvede at kalde på mig, jeg var der jo hele tiden, det var ingen trøst…..
  Men bare rolig, det skal nok komme.
  Måske kan man i dette forum godt indrømme at nu hvor han er 8år, ønsker man han bare engang kaldte lidt mere på sin far :-))
  Hilsen
  Susan

 4. Min den yngste kaldte mig for BU og sin far for BAR… Når han kaldte på os og var utålmodig lød det som om, han efterlignede en ambulance; BAR BU BAR BU…..
  Hans Moster Louise hed “Goger Ui”, hans Bedstefar “Bæbar” og Bedstemor “Bæbu”. Han var faktisk næsten tre inden han GAD sige navnene rigtigt. 😀

  BiiiiGiii = Prøvligeatse???

 5. Det er da bare fordi han ikke ser dig som værende adskilt fra sig selv. Man råber jo heller ikke på sine ben eller sin hånd – vel?

  😉

 6. Sorry – disse ord hører til i går, men jeg er bagud, så håber det går :o) HVOR fedt med brand manager stillingen på forlaget …og så med indbygget ekstra tid til alt det andet (vigtige).
  God weekend, Birgit.
  KH A

 7. Haha, grineren. Ja, jeg hed også Bu-ar en årgang.
  Nu hedder vi konsekvent Ba-bao og Pa-pao. Det er også rigtig sødt og jeg vil ikke lave det om, faktisk. Men det er svært at lave alle mine hjemmelavede viser om, hvor jeg hidtil har brugt ordet “Mor”.
  Luksus-problemer… 😉

 8. Herhjemme kaldte Lucas sin storesøster for Gunga i laaaang tid – Hun hedder altså Victoria.
  Men det mest mærkelige er nok at min venindes søn gjorde det samme da han nåede de 1½ år.
  Og altså min datters første ord var: hat! Der er bare ingen logik i det der babysprog

 9. Børns første ord er vel ofte en slags verbale kærlighedserklæringer. Min yngste søns første ord var “traktor”, dernæst kom “Klara” (storesøster), Babu (storebror Marius) og så “Far”. Den sidste uges tid eller to har han så rendt rundt og råbt “muuuah”, når han ser mig. Jeg vælger at tolke det som “MOR”, og ikke at han synes, at jeg er sammenlignelig med en ko.

 10. Her hjemme kysser far med “Johnny”. Og ja, jeg er altså kvinde, hedder Louise og vil gerne kaldes mor, men nej….Knægten kan kun sige far og Johnny. Hmmmm…. 🙂

 11. Du er fandme dejlig Birgit – fantastisk indlæg. Godt til en mandag morgen hvor man er lidt bagud med at læse din blog.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *