30 minutters vraltning mod belønningskagen

Stik mod mit eget selvbillede er jeg ekstremt u-atletisk. For eksempel er jeg en virkelig dårlig løber. Jeg vralter nærmest, og det går på ingen måde hurtigt. Jeg er netop begyndt på det igen. Løbe-vraltningen, altså. Efter en lille bitte pause på ca 2 år, fra jeg blev for gravid til at kaste min krop rundt om Søerne her på Østerbro, til nu, hvor undskyldningen “Jamen jeg har jo lige født” – ikke er så brugbar mere. Det er rædselsfuldt. Jeg har været i gang i et par uger nu, og det eneste der holder mig oppe er jernviljen og udsigten til kaffe efter torturen. Grunden til at jeg overhovedet er begyndt igen, er De Kloges løfter om mere energi, overskud og så naturligvis også en meget lavere fedtprocent, flotte ben og noget af det der sundhed. Og så kan jeg jo sådan set ret godt lide kager. Rødvin. Pasta. Hvidt brød. Og alt det andet, man ikke kan spise uden at gemme halvdelen af det i mærkelige deller. Foreløbig er jeg hverken belevet slank eller frisk, men kun endnu mere træt af at løbe, men tilgengæld så er den halve time, jeg er afsted ret vidunderlig om morgenen, når Østerbro står stille, Holmens Kirkegård dufter af syrener, og fuglene synger. Så nej, der er intet at brokke sig over. Jeg ved det godt. Det gælder bare om at holde sig vågen. Og om, at glæde sig til belønningskagen.

12 kommentarer

 1. Jeg kan anbefale løbeprogrammer til at komme i i gang. Har også meget uatletisk veninde, som nu løber 5 km i rap forid hun fulgte et program. Noget med at gå i x min. og så løbe i x min. Lyder ufatteligt kedeligt, men fantastisk for en utrænet krop, fordi man har tendens til at overtræne for NU skal det fandme være.
  Og så undersøgelser vist at hvis du 3 x om ugen spurter i 7 min. så får du ligeså god kondi som hvis man kæmper sig rundt om for mange søer.

 2. Hahaa… kender det godt. Eller. Dvs, jeg har aldrig løbet. Vil mægtig gerne og købte for så mange år siden, at det er seriøst pinligt, nogle virkeligt gode (læs: dyre!) løbesko. Som til gengæld er suveræne at gå i. Men kom lissom aldrig rigtig igang med det der løb, og nu er jeg sku snart så tung, jeg jeg risikerer en regning for udbedring af huller i asfalten, hvis jeg vover mig ud. Så af helbredsmæssige årsager, ing?.. Og så er der også lige det, at jeg ikke helt ved, hvor meget jeg har lydt til at snegle afsted med hvæsende vejrtrækning, sveden stående ud alle steder, og deller og hængebryster farene i alle retninger omkring kroppen.

  Men jeg kender den del med belønningen! Når man har været ‘god’ til noget. Så vanker der! Det er jo helt åndssvagt… 😉 KH

 3. @Julle – Jaja, så er det vist heller ikke værre? Jeg har da set dig for nyligt, og du efterlod da ikke det der “elefantkvinde”-indtryk hos mig, bortset fra den blå-lilla tone, altså 😀
  Løb hvis du kan li’ det, men ellers gå direkte til kaffen!
  @Ammenette – den der raketstart…uha det kender jeg… og pinligt det var at være på banen i første fodbold kamp ad tre omgange af 10-12 minutter… SUK det er et slæb at komme i form… Er rund også en form?

 4. Kender bare alt for godt til det med den store hang til livets laster – især kager og rødvin! Før jeg blev gravid (og under graviditeten) spiste jeg aldrig kager fra bageren og tænkte, at det var lidt mormoragtigt at sidde og nyde kaffe og kage. Men siden jeg har født, har jeg haft en ustyrlig trang til alle former for kager og har faktisk spist en kage hver dag i de sidste 9½ måned! Skal snart stoppe med amningen, så håber også at trangen til kager falder proportionalt med dette!

 5. Jeg tvinger mig selv 3 gange om ugen afsted for at træne i et fitnesscenter. På hold. Med en brølende og overfrisk instruktør, hvis fedtprocent ikke kan måles. Med musikken pumpende derudad så højt, at det indimellem dunker i mine ører. Og så kommer jeg med mine tights og t-shirts i overstørrelse (bruger XXXL, og det er ikke engang løgn. HADER nemlig, når t-shirtsne ikke er lange nok til at dække hele røvområdet). På trods af ingen søvn nu på 5. måned tvinger jeg mig selv afsted.

  Bedste motivation? Det er altså for galt at betale 319 kr. hver måned for noget, som man ikke bruger. Og faktisk har jeg det så godt med mig selv bagefter, at jeg også synes, at jeg har fortjent lidt sødt. Eller meget sødt for nu at være ærlig. Og et hemmeligt lille glas forbudt rødvin 1 gang om ugen. Vægten siger da også stadig, at der er 6 graviditetskilo for meget.

  Min svigerinde har lige smidt 7 kg ved hjælp af Nupo. Måske man skulle prøve det, når man er færdig med amningen? Men på den anden side kan man jo ikke leve af Nupo resten af livet. Men det kunne måske være en god kickstarter.

 6. hvad er der nu galt med kageform…

  Jeg løber også, og her ca. 1 år efter jeg begyndte at løbe, er jeg i stand til at løbe 10 km i træk… man bliver på forunderligvis nærmest afhængig, så bare hold ud.

 7. Bravo for, at du i det mindste har taget dig sammen til at vralte – det har jeg endnu til gode. Og så er det altså ligemeget, om du en dag bliver på størrelse med en velvoksen hanelefant. Med den hårpragt, du har, så vinder du altid (misundelig!!!!).

 8. Hihi – har lært SÅ meget af jeres kommentarer: Rund form er også en form, og nej, der er bestemt intet galt med en kageform… Og klarskov: Det er en menneskeret med kager / kanelsnegle når man ammer. Nå men jeg løber videre, og giver jer nogle updates undervejs. Annamette: Løbeprogrammer… Det er fandme også et alvorligt skridt at tage. Ved ikke om jeg er klar… KH

 9. 😀 Jeg sagde til min kæreste den anden dag, at jeg godt ved, at jeg er lidt for tyk, hvortil han (meget klogt – a la Johan, Julia!) svarede, at han ikke kan forstå, at kvinder skal være så tynde, for han kan meget godt lide, at der er former.

  Hvorfor være i form, når man kan have former! Begge dele er iøvrigt attraktivt i mine øjne: at være i form og alligevel have runde former.

  Julia, jeg grinede så meget af dine lister i bogen, specielt den med, at du aldrig havde troet, at du skulle komme til at spise 7 hovedmåltider om dagen. Åh, det er så godt.

  PS: Hatten af for din vralten/løb. Det er ikke stilen, der tæller, men det at man vover sig ud….

  Smil herfra (også fordi jeg snart skal have lidt lækkert til dessert)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *