Hvem har ret?

I dag har Elias, min far og jeg været i Odense for at besøge Fantastiske Overskuds-Bedste Karen. Gensynet var skønt; fyldt med timer i haven og rababer med flødeskum. Og så var dagen en af den slags dage, hvor min far fik ret. Igen og igen.

Elias er min fars øjesten. Og Elias nyder det. For fuld skrue. Jeg troede at jeg var den værste hønemor i verden, men dén titel, den tager min far. Han har et øje på hver finger og kan forudse katastrofer, før jeg har indset at en sådan kan være mulig. Så meget af dagen gik med at min far sagde: Pas på, pas på! og mig der svarerede: Nej, nej, det er intet problem, bare tag det roligt. Hvorefter Elias knalder panden ind i en bordkant eller næsten kvæler sig selv i kage. Eller mig, der nægter at tage imod hjælp til at komme ud af toget, hvorved jeg ved egen hjælp er ved at kæntre Elias, klapvognen og mig selv på vej ud af toget.

Jeg er åbenbart stadig i trodsalderen og min far har åbenbart altid ret. Så lærte man det.

Elias på gæstevisit i odenseansk sandkasse
Elias på gæstevisit i odenseansk sandkasse
8 Comments
Previous Post
Next Post