Zen for mødre og zen for mig

Jeg har læst noget, som har gjort et kæmpe indtryk på mig. Selvom jeg pløjede mig igennem den på alt for kort tid og simpelthen er nødt til at begynde forfra i dag. Bogen hedder Zen for mødre, og er skrevet af Anna Skyggebjerg. Den er udkommet på det samme forlag, jeg har udgivet min bog, det er derfor jeg har været heldig nok til at have den i to dage allerede.

Bogen er tænkt som gode råd i en hektisk hverdag. Gode råd til, hvordan vi finder fem minutter for os selv, får ro på dagen, og lige får trukket vejret helt ned i maven. Og nej, nej, det er ikke sådan noget meditativt halløj. Det er totalt lavpraktisk. Men det store, store indtryk den efterlod sig hos mig, handler om, hvordan jeg ønsker mig at vores familieliv skal være. Hjemme hos os er vi ikke stressede, men vi har mere end travlt. Vi løber i 1000 retninger hele tiden, og indimellem er jeg så (*******GRRRRR*********) frustreret over at det ikke engang kan lade sig gøre for os at have en hel aften sammen. Johans arbejde foregår jo ret beset efter mørkets frembrud, og mit er lidt rundt omkring for tiden. Men Annas bog gav mig lyst til at få nogle samlingspunkter, nogle faste traditioner i løbet af dagen. Annas bog er nemlig (uden hun måske selv har opdaget det) en vejledning i hvordan man får rolige, trygge børn, som ved at der altid er tid til at tale sammen. Jeg vil faktisk ret gerne adopteres af hende. Drikke kakao hjemme hos hende og have en medalje (det får man åbenbart hjemme hos dem…).

Jeg har taget et billede af bogen, ovenpå min egen plet i himmelen / min zen (en bluse, der bare skal sys… Når jeg får tid…), og jeg håber at du får mulighed for at læse hendes bog. Den er (fandme) god.

5 Comments
Previous Post
Next Post