At dele eller ej

Man ved det er forår, og at man er førstegangsmor, når man står udendørs i den halvvarme sol sammen med sit barn som er pakket ind i otteogtyve lag uld og vandafvisende / sandkassepraktisk overtrækstøj mens man selv har overvejet at gå ud i bare tæer, og nu står der på gaden i liiige lidt for lidt af det varme. Der stod vi. Jeg frøs og Elias svedte så meget, at det næsten var synd for ham. Men solen skinnede, og vi var på legepladsen. Det gik ret godt, trods det faktum at Elias er i en meget hmmm…. hysterisk (?) fase, indtil Elias begyndte at låne / stjæle andres medbragte legetøj, og det endte med at to familier gik hjem. Min indstilling var sådan lidt a la “Jamen de skal jo lære at dele”, men det skulle de andre børn så ikke. Og det kan jeg på ingen måde tillade mig at mene at de skal – men jeg må indrømme at jeg ikke flåede den lille plasticskovl ud af hænderne på Elias.

Da vi så senere var ude igen (dog på en anden legeplads…), og selv havde medbragt legetøj, måtte jeg nærmest overtale en mor til at lade sin knægt lege lidt med Elias scooter. Altså, er det mig, der har misforstået noget? Eller er det 70-er børnehaveopdragelsen der kommer tilbage som en sur karklud og hævner sig? Er det ikke meningen at man skal lære dem at dele?

10 Comments
Previous Post
Next Post