Ondt i røven

Østerbro kl 7 i morges
Østerbro kl 7 i morges

Endnu en dag i mit glamourøse liv: I dag har jeg kørt i tog i over 9 timer. Faktisk så længe at mine baller og mit haleben er følelsesløse, og på en eller anden måde alligevel gør ondt. Jeg har været i Herning til et møde, og meget kan man sige om Herning, men den er godt nok flad. Det er en flad by, uden ret mange tagrygge, der strækker sig, og fornemmelsen af at vinterhimmelen har lagt sig tungt og gråt ned mellem tagene, næsten som om den prøver at fylde et mellemrum ud mellem husene.

I Herning kørte vi med en svedende taxachauffør, som med det samme fik kastet en kommentar ind om at Herning betaler helt vild meget skat til Københavns Kommune, som om det var mit helt personlige ansvar og kommentaren hang så længe i luften, at den blev til et spørgsmål som jeg tilsyneladende burde have et svar på. Jeg havde intet og så mumlede han noget om arrogante københavnere, og jeg, der aldrig har tænkt mig selv som Københavner (er trods alt fra Verdens Navle, Odense), blev altså lidt fornærmet, selvom jeg jo så gerne vil være overskudsagtig. Nå men tilbage til at have ondt i røven, for det har folk åbenbart; eller nogle føler sig grænseløst provokerede, hvis ikke man med det samme giver dem ret i stort og småt, og i at jorden er flad og Herning er en fattig kommune (er det ikke en af Danmarks rigeste?) så er man en dum kælling fra København. Og det er jeg måske også ind i mellem, men lige nu har jeg virkeligt ømme baller, og priser mig lykkelig for at jeg ikke har kronisk ondt i røven, men faktisk – for det meste – evner at møde folk (kongefamilien undtaget, skulle det usandsynlige ske) med åbent sind.

9 Comments
Previous Post
Next Post