31 tanker om "Kontakt"

 1. Iben

  Hej Julia

  Var til foredrag med dig i torsdags i Brønderslev. Ih, hvor var det underholdende!
  Blev mor for første gang til dejlige Thor i januar, og læste din fantastiske bog om alt det der mærkelige, der sker, når man bliver mor!
  Jeg har en meget nem dreng, som altid har gjort og stadig gør, som der står i bøgerne (altså fagbøgerne), men kan godt genkende nogle af dine tanker alligevel.
  Tusind tak for begrebet “svulmende moderhjerte”. Det beskriver bare så godt, hvordan jeg har haft det mange gange, og det kan bare ikke siges bedre!

  Vh Thors mor, Iben

 2. Ida

  Kære Julia,
  Min veninde i Danmark sendte mig din bog “Hvor lagde jeg babyen?” for en uge siden, og jeg har slubret den i mig!
  For mig som dansker bosat i USA med amerikansk mand og vores dejlige søn Xander på 18 måneder, var din bog en herlig sag — du beskriver alle tankerne og følelserne forbundet med at blive mor så godt, og det var interessant at kigge lidt med i hvordan det danske system fungerer i den forbindelse.
  Tusind tak for opslugte aftener på sofaen :)

  Ida

 3. Mariola

  Kære Julia,

  Så din bog “Hvor lagde jeg babyen” for første gang hos et vennepar for omkring 2 år siden og dengag tænkte jeg: “Nej, endnu et stykke kedeligt kvindelitteratur for husmødre”. I juli blev jeg mor for anden gang og pigerne fra mødregruppen talte tit om bogen. Jeg nægtede stadigvæk at læse den. Men forleden dag stødte jeg på den i Brugsen (kostede kun 70 kroner!)og tænkte “Nå så må vi se, hvad det er, de jubler så over…”, og siden da har jeg siddet nærmest bundet fest til sofaen og slugt den side efter side. Den er bare sjov og velskrevet! Men stakkels dig! Jeg ville dø, hvis jeg skulle stå op kl.5 hver morgen. Har selv et barn, der sover pænt til kl.7 :)

  Mariola

 4. ulla rode

  hej Julia.
  Mon du har lyst at skrive lidt om denne bog, jeg skriver og reviderer hvert år(har nu gjort det i 20). Den er gratis, fås hos egen læge eller jordemoder ved 1. besøg, når man er gravid?
  Mange hilsner
  Ulla
  Kender du klassikeren, Graviditet, fødsel og den nye familie?

  I år er det den 40. udgave af bogen.

  Med 30 nye billeder i, for at gøre den lettere tilgængelig for ikke læsevante gravide og deres kærester.

  De nye billeder viser alt fra søskende med på besøg hos jordemoderen, fødestillinger, hvordan ser et drop ud, akupunktur, den nerveløse navlestump, varmeknopper, et ansigt med storkenæb og det nyfødte barn hud mod hud.

  Et andet og nyt fokus er direkte henvendt til flergangsgravide og sammenbragte familier. FX hvordan klarer dine og mine børn at få søskende, så alle føler, at de er elsket?
  De handler også om at få børn tæt på hinanden, have et par års afstand eller få en efternøler med de forskellige reaktioner, det kan medføre.

  Flere og flere bliver sendt hjem tidligt efter fødseln. Det har vi prøvet tage højde for med mere information om de første dage hjemme. Det følger jeg meget snart op med mere nyt.

  Så er bogen trykt på klorfrit papir, godkendt til FSC mærket, og naturligvis Svanemærket. Det er Liberos produkter i øvrigt også.

  I år udkommer bogen på finsk for første gang, og den grønlandske version er blevet trykt, den kan downloades på http://www.paarisa.gl

  Har du lyst til at vide mere, få et par fotos fra bogen eller lignende, kan du få fat i mig på telefon eller mail.

  Venlig hilsen
  Ulla Rode
  Sygeplejerske, Informationschef
  Ulla.rode@sca.com
  Telf.: 4044 6464

 5. Louise

  Hej Julia.

  Jeg har lige afsluttet “Hvor lagde jeg babyen” (Har læst den mens jeg puttede min guldklump Ask på snart 7 månder). Hvor kan jeg dog nikke genkendende til alt for mange af de ting du skriver om…

  Desværre er der sket en fejl i min bog, så siderne 225-256 er blevet erstattet af en anden historie. Så jeg blev noget skuffet, for der mangler jo nogle vigtige sider. Især fordi jeg ville bruge din bog til at huske hvordan de første måneder med Ask har været.

  Bogen var dog fantastisk morsom og meget rørende alligevel.

  Håber der er faldet mere ro på Jeres lille familie.

  Hilsen Louise

 6. julialahme Forfatter

  Kære Louise – tak for din kommentar – send mig venligst din postadresse, så sørger jeg for at du modtager en ny – og hel – bog. KH J

 7. Lise Holck Jørgensen

  Kære Julia. Jeg har lige hørt Sandheder fra en løgner, og har således afsluttet to dage med din stemme i mine ører… Og jeg er stum og eftertænksom. Tak for dit vovemod til at ruske op i forvrængede kvindeidealer, ved at blotte dine egne!

  Bedste hilsner
  Lise

 8. Sabrina

  Kære Julia.
  Jeg tillader mig at skrive kære, for du har fået en lille plads i mit hjerte.
  Uden at det skal lyde helt forkert, så lad mig forklare.
  Jeg læste din bog (hvor lagde jeg babyen) mens jeg var gravid, og syntes den var ret morsom.
  jeg fik min søn i august, og har nu fået læst bogen for anden gang. – Denne gang var den lige så morsom som første gang. Men jeg fik også grædt. Fordi du har så uendelig meget ret. Fordi vi alle kan sidde og nikke, og tænke det har vi også gået igennem.
  Lige fra den forfærdelige fødsel, til ikke at elske sit barn fra første sekund, til det sværeste i hele verden, amning! – ammemafiaen.. ja vi har været udsat for alt det også.
  heldigvis, havde jeg læst bogen. og Heldigvis var jeg i stand til at have et afslappet forhold til det hele. Og jeg giver dig skylden.! – Det har virkelig været en kæmpe hjælp.
  Jeg har droppet alt hvad der handler om fagbøger og ideal.
  Hjemme hos os, lytter vi til hvad vores dreng giver os af signaler, og følger lidt på instinkt. (er det ikke det vi er biologisk skabt til?)
  her roder, og drengen får både købemad, og frostmad der tages op i portioner. Han har sat i en skråstol, og ligger ikke alle sine vågne timer på maven.
  Mange ting kan skabe en del harme i mødregruppen, men trods mine 23 år, føler jeg mig selvsikker nok til at sige sandheden om hvordan tingene er hjemme hos os.
  Og forhåbentligt kan det lette lidt på de andre mødre også.

  Det hele står måske lidt rodet, men jeg prøver at vise dig min taknemmelighed for din ærlighed. Jeg kunne ikke være mere enig med dig, og vil stå med i kampen for at alle mødre kan slappe lidt mere af.

  Tak tak tak tak.

  mange hilsner fra Sabrina

 9. LineA

  Kære Julia.
  Så blev ammehjernen igen brugt i selskab med dig og dine sandheder fra en løgner. Og ligesom da jeg læste ”Hvor lage jeg babyen”, syntes jeg at det er skønt at have en allieret i det hersens kvinde liv, som vi jo nu engang skal få til at fungere…(Jeg læste selvfølgelig hurtig over de linjer, hvor dit liv lød lidt bedre end mit og tænkte/løj for mig selv, at det skal hun jo skrive og sådan er det nok ikke i virkeligheden.)

  Jeg tror at vi spiller på samme hold, mod alle økokællingerne og de andre kvinder der gemmer sig bag en facade af Mary møder Emma Gad.
  Jeg håber virkelig at der kommer flere bøger fra dig! Du er vore dages kvindekæmper og dem er der for få af!
  K.h Line

 10. Rikke R

  Hej Julia, håber at det er okay, at jeg låner din header, da jeg vil reklamere for din blog den 9 marts, hvor jeg selv er på ferie.?

 11. Anna

  Hej Julia,

  Tak – tak – tak! Tak, fordi du skriver helt fantastisk. Tak, fordi du skriver så levende. Tak, fordi du skriver så gribende. Tak fordi du skriver det, alle tænker.

  Jeg har også undret mig over, hvor jeg egentlig lagde min baby. Jeg har også undret mig over, hvorfor vi har en klon-prinsesse. Og jeg har også undret mig over, hvem jeg i virkeligheden er – – og arbejder stadig på at finde ud af det.

  Siden jeg blev mor (er nu den stolte mor til to meget smukke og dejlige piger), føler jeg at “Anna” er blevet væk. Og efter at have læst din bog “Sandheder fra en løgner”, er det gået op for mig, at det hele er ikke så firkantet som jeg altid har troet. At hvis jeg bare lige når over det næste punkt, så bli’r det hele bedre…Jeg har, ligesom dig, min egen “Anne” – og kommer tættere på at finde en “Ny Anna”. Og takket være dig og dine velskrevne ord, så forstår jeg, at det er okay. Det er okay, at tingene ikke er som før. Det er okay, at de aldrig bliver som før. Og det er okay livet er en process, som er under konstant udvikling.

  Jeg er vild med dine bøger og håber inderligt, at der kommer flere fra dig. Jeg har aldrig læst nogle bøger så hurtigt, som jeg har læst dine. Du gør dem svære, at lægge fra sig. Så skriv endelig snart nogle flere!

  Tusind tak.

  KH
  Anna

 12. Julia Runge

  Hej Julia.
  Har netop læst din bog, Sandheder fra en løgner, og hold nu op hvor var den god! 😀
  Du har bare virkelig fat i noget, var chokeret over hvor tit jeg egentlig lyver over for mig selv og mine omgivelser.
  Vil ihvertfald bare skrive tak for super inspirerende læsning, begyndte på bogen lige inden Skanderborg Festival, og blev jo derfor nødt til at have den med mig ;o) Kunne jo ikke lægge den fra mig! Så den blev læst i lommelygtens skær, og med ørepropper i ørerne mens der blev ladet mobil op!
  Glæder mig til at høre mere fra dig i fremtiden 😛
  Mvh. Julia Runge

 13. Dorte Birk

  Kære Julia
  Tak fordi du har redet mit liv som nybagt mor i kun 10 dage!! Uden “Hvor lagde jeg babyen?” var der virkelig lang mellem mor-snapsene her i huset – TAK TAK TAK og lad os gi verden lidt mere fri snak fra et nyt moderhjerte. Verden har brug for din ærlighed.
  VH Dorte Birk

 14. Susanne Kjærgaard Smith

  Har lige læst din klumme i søndagsudgaven af Jyllandsposten – tankevækkende.

  Jeg oplever som del af et pædagogmiljø at det tages for givet, at alle stemmer på rød blok. Mon ikke nogle holder tand for tunge, i stedet for at blive hængt ud som del af de, der er “skyld i” forringelser for borgere såvel som ansatte i vores arbejdsområde?

  Jeg tog tidligt et fast standpunkt ift politik: 1)jeg går til valg! Har jeg en enkelt gang været helt i tvivl, har jeg afleveret en blank stemmeseddel, men jeg deltager. 2)jeg stemmer personligt, og jeg stemmer på kvinder. Det er selvfølgelig gammeldags søstersolidarisk, men vi må selv sikre ligestillingen.

  Jeg oplever et godt politisk miljø i Danmark: rød blok har deres at byde på, blå blok har deres, og indimellem kan de mindre partier få held af en manøvre. Synes det er sundt at vi veksler mellem de forskellige retninger, og ønsker ikke en helt fløjdeling, så der kun er to at vælge imellem, som det ser ud i England og USA. Og deres retorik, smædekampagner og idoldyrkelse er absolut usmagelig – uintelligent.

  Min far, svigerfar og mand er alle erklærede liberale, men jeg stemmer S og de senere år SF. De ved det, kommenterer det i spøg, men jeg må indrømme, at jeg sjældent gider gå i gang med længerevarende diskussioner.

  Men, men, men: det burde jeg jo gøre med veninderne i højere grad. Så tak for indsparket! Vi skal ikke være så pæne! Og vi skal turde sige noget mere “råt for usødet” til hinanden – kvinde og kvinde imellem! Det kan sagtens gøres på en måde, så vi stadig er hinandens støtter, og fremmer alt det bedste hos hinanden. Aldrig “kvinde er kvinde værst”!

 15. Marianne Larsen

  Hejsa
  Jeg er mor til Karla på 2½ år og læsten bogen “hvor lagde jeg babyen” kort efter hun var blevet født. Jeg tænker stadig på den og griner stadig over alle de situationer som bare er så genkendelige og typiske for os første gangs mødre… genialt skrevet og en kæmpe trøst i en tid hvor man troede man va alene om alle de tossede følelser.
  Min veninde har præcis læst bogen som jeg købte til hende… Jeg vil gerne invitere hende med til foredraget men kan ikke finde en oversigt over kommende foredrag nogen steder. Kan I hjælpe.
  Vh Marianne

 16. Mia Stabel

  Hej Julia
  Jeg fandt din blog gennem en kollega, efter jeg beklagede mig, at der ikke var nogen der gad besøge min blog :) Hun sagde du var dygtig og havde nogle gode råd og bla. at jeg kunne finde din bog at blogge. Så nu har jeg downloaded den og håber at lære noget. :) Jeg vil helt klart begynde at følge med i din blog :) Held og lykke med alene barsel :) Jeg har en datter på 2 år, men kan stadig huske glæden og alt det andet ved at være på barsel. :)

 17. Pernille

  Hej Julia.

  Nu har jeg de sidste par dage fuldt din blog. Og hold hvor er den spændende.
  Jeg er netop i denne uge blevet introduceret for hvem du er. – eller jeg havde set dig i blade etc. Men aldrig mere tænkt videre over det.

  Så forleden dag på mit arbejde studser jeg over en ret interessent bog der ligger på en anden kollegas skrivebord.

  Jeg spørger interesseret ind til bogen og alle kigger nærmest måbende på mig, som om jeg virkelig ikke vidste det. Der var så din nyeste bog.

  Jeg blev yderligere introduceret for dine tidligere bøger og hvor fantastiske de er.
  Det mest sejr ved netop denne bog jeg fik øje på, var at min kollega har fået den overrakt af dig personligt. Jeg ønsker mig nu flere af dine bøger i julegave. Og kan næsten ikke vente med at flå papiret af dem og begynde at læse dem. (hvis jeg er så heldig at få dem).

  Rigtig glædelig jul.

 18. Susanne Kjærgaard Smith

  Hej Julia!

  Mangler du noget at teste og udlove som gevinst? Så var en farverig vandflaske, termoflaske el.lign. måske noget? Min mand er blevet forhandler, og du kan evt tage et kig på renflaske.dk :-)

  Du kan kontakte Martin Smith direkte via martin@ms2solution.dk – eller besvare mig her.

  VH Susanne Kjærgaard Smith

 19. Anita Buus Thomsen

  Hej Julia
  Jeg har her til aften været til dit foredrag i Odense. Den første gang i 9 uger, hvor jeg har bevæget mig mere end 3 km væk fra lille Johanne – og det var det værd! Jeg morede mig fantastisk godt og fandt det befriende at tænke i andet end 3 timers intervaller:-)
  Jeg skylder dig (uden du ved det) en undskyldning; jeg læste din bog (Hvor lagde jeg babyen?)mens jeg var gravid (et ønskebarn, 6 års kamp, kunstig befrugtning, svangreskabsforgiftning og et fødselsforløb på 5 døgn), dengang tænkte jeg flere gange; “hun overdriver”, “så svært kan det ikke være”, “kan det være rigtigt at man ikke har overskud til hårvask” osv. MEN ja, nu forstår jeg:-)
  Første gang jeg alene skulle en lille smuttur hjem til min mor, tog det mig 3 timer! 8, skriver otte, gange nåede jeg at få sat min skrigende, ulykkelige pige i autostolen inden det gik op for mig, at det var det her der stod i din bog! Total frustration, da et svulmende hjerte jo ikke kan bære et spædbarns gråd:-)
  Jeg er blevet klogere og jeg ææælsker din bog…. nu:-)
  Jeg glæder mig til at få tid til at læse flere!

  Anita

 20. Christine

  Hej Julia,

  Jeg sidder her og er gravid i 8. måned med mit første barn (højt ønsket og længe ventet) og nyder, at blive sparket indefra, så maven bliver helt deform. Og elsker allerede mit barn mere end noget andet, så jeg kan ikke lade være med at glæde mig til, vi skal mødes ansigt til ansigt. Men jeg er også bekymret for det, der skal komme… For jeg er så gammel, at de fleste af mine veninder har børn, og fra dem har jeg jo hørt skrækhistorier som dem i din (meget velskrevne og fine) bog om din første barsel: at fødsel og amning og ikke mindst den første tid med det første barn bliver ganske forfærdelig i en grad, som jeg slet ikke har fantasi til at forestille mig. Men hvad skal jeg gøre med denne viden? Er der nogen, der har nogen gode råd?

 21. camilla

  Hej

  Jeg er ikke gravid, mine børn er forholdsvis store og jeg har ikke læst nogen af dine bøger….men jeg vil gerne læse “kloge kvinders guide til blogging”…den har jeg brug for nu. Desværre er jeg åbenbart imbecil, for jeg kan ved gud ikke finde den til download nogen steder, jeg ender hele tiden i en blindgyde…hjææælp!

  På forhånd tak

 22. Karina

  Har læst hvor lagde jeg babyen og sandheden fra en løgner, begge bøger er lånt ud til højre og venstre, og der ligger endnu en bog på mit bord med dit navn på – jeg elsker den måde du skriver på, og det du skriver om. Stor respekt. Du giver mig lysten til at skrive, og jeg er allerede i fuld gang, på min blog- men også med min egen bog. TAK

 23. Lea H

  Hvor er det godt, at du sætter fokus på dette. Jeg havde selv problemer efter min første fødsel, og jeg kunne bare ikke tale om det, så jeg kender godt til det taburiserede. Håber der er nogle flere medier, foruden Søndagsavisen, der tager problemstillingen med problematiske fødsler op.

 24. Charlie

  Har lige læst din artikel ‘når kvinder bliver mødre, bliver mænd døve’. Fantastisk! Er faktisk allermest lettet over at høre, der er en anden mor til 2 drenge på 5+ og 1,5+, der ikke har sovet siden 2007…og vil glæde mig til at ‘det bliver mig, der sover og sover og sover’. Tak!!

 25. Lotte Skovsted

  Hej Julia (og Lahme-team),

  Jeg har netop fundet de e-bøger, du har liggende på lahme.dk og hvor var det en god fangst!
  Nøj, hvor er det en sej service, at du har en stak så gode, brugbare, gennemarbejdede og relevante bøger liggende – og at de er gratis!

  Det er dælme i orden, og herfra lyder et tak!

  Fortsæt det gode arbejde!

  Kærlig hilsen Lotte

 26. Inger Cramer

  Hej Julia, vil da helt vildt gerne vinde Weledas lækre kropsolie og -lotion. Det vil være lækkert med lidt kropslig forkælelse :)
  Håber du har en super ferie :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>