Mød The Sophie: Silke, Lange Morgener i Sengen, Luksus og dét lille ekstra, der gør dig blød i knæene

Mød Marianne, som er kvinden bag brandet The Sophie. Jeg opdagede The Sophie, da jeg cyklede forbi det smukkeste vindue på Østerbro i København. I vinduet hang den fine rosa kimono, og da jeg gik ind for at hilse på, gik det op for mig, at kvinden bag er Marianne. Marianne, som jeg har gået i gymnasiet med for ca 20 (!) år siden i Odense. Og nu har hun taget springet og lanceret en kollektion af silke, som man passende kan skrive på sin ønskeseddel. Klik her og se det hele.

Mød Marianne her, og få et indblik i, hvorfor vi bør rulle os i silke. Også til hverdag.

m_final_10x15cm

 

Hvordan vil du beskrive dine designs?

Materialevalget er blødt og luksuriøs silke, som jeg synes giver et fantastisk flot udseende.

Designet er feminine linjer, sofistikeret og med løst fit. Kollektionen er tænkt til både at kunne bruges til en aften i byen med et par smukke stilletter, på jobbet eller derhjemme, hvor nogle kvinder ønsker at være lidt afslappet klædt. Og hvis man vil – kan man også bruge det til at sove i. Det er helt op til den enkelte, hvordan tøjet skal anvendes.

 

Hvorfor lige netop det?

Jeg synes der manglede nogle styles i markedet som både var behagelige at bære men samtidig havde en sexet twist. Jeg er jo ikke den eneste, som designer silketøj, men jeg synes min kollektion har den funktionalitet, at du kan bruge det morgen, middag og aften og så stadig se godt ud i det. Fx på mine overdele har jeg valgt at designe dem med dybe udskæringer, så trods det løse fit, er der stadig lidt at vise frem. Jeg synes gerne, at man som kvinde må være lækker – over for sin partner og også selvom man har haft en lang dag på jobbet.

 

The Sophie, navnet der emmer af hotel, og designs der emmer af dekadence. Hvorfor dette koncept?

Jeg forestiller mig, at The Sophie er navnet på et hotel, hvor jeg er den fiktive bestyrer. Samtidig er der noget feminint og en lethed over navnet, som jeg synes matcher tøjets udtryk rigtig fint.

De sidste mange år har jeg arbejdet i reklamebranchen og jeg kan godt li’, at der er en historie at fortælle og et univers som man kan bygge videre på.

Jeg elsker hotellivsstilen – nye oplevelser og det søde liv, som man fanges af, når man er på hotelferie. Her har du alt fra lange morgener i hotelsengen, afslapning ved poolen og så slutte aftenen af med et par cocktails i baren – det kræver alle forskellige outfits.

 

Modebranchen går hurtigere og hurtigere, med leveringer hver uge, og 8-12 kollektioner om året. Hvorfor tror du vi har brug for at have en anden tilgang? Og hvorfor vælger du som designer at producere så smalt?

Jeg har valgt at fokusere på få styles, fordi jeg synes, at man kan komme rigtig langt med at mixe min kollektion på kryds og tværs med sin hverdags- og festgarderobe. Derudover er mit ønske at binde mine kollektioner sammen, så de nye farver også kan sammensættes med det, man allerede har af The Sophie i sin garderobe.

Jeg har det selv med meget af det tøj, jeg køber, at hvis jeg først finder et snit/fit, som passer til mig, så synes jeg, at det er fantastisk, at jeg kan finde det igen, enten i samme farve eller i nye farver.

Derudover ønsker jeg at bevare de enkelte linjer i kollektionen, hvilket jeg synes giver tøjet en længere levetid. Størstedelen af stylene går derfor igen fra kollektion til kollektion – sommetider i nye farver og så en gang imellem udkommer jeg med en ny style, som udspringer af hotel-universet.

Dermed ikke sagt at jeg aldrig køber nye designs, men jeg synes selv, at det er godt med en kombination af favoritter og nye designs i sin garderobe.

 

Hvis jeg skal vælge én ting fra dit brand, hvad skal jeg så ønske mig i julegave?

Så er det The Sophie shirt. Det er min favorit, som kommer i nye farver op til jul. Den kan kombineres med alt, uanset om det er sommer eller vinter og den bliver aldrig kedelig. Og lurex-detaljerne på pipingen er med til at gøre skjorten cool. Man kan enten vælge at style sig i et helt The Sophie sæt inkl. The Sophie pants, ellers kan skjorten styles med et par jeans, et skirt eller sammen med et stilfuldt suit.

the_sofie29738

 

the_sofie29413_web

3 Comments
Previous Post
Next Post