Den 3-åriges Højtidsforvirring

foto-6

Som mor til et barn i børnehave, og et i børnehaveklassen, er julen ikke en lille ting. Den er enorm. Stor, og fylder hele december. Der er forventninger, julelys og kager, der skal leves op til, tændes og bages, og det hele har en sitrende fornemmelse af et reelt og virkeligt højdepunkt. Jeg er rent ud sagt vild med det! Ungernes glæde er så oprigtigt, og så tydelig, og for Sofus er der ved at ske et gennembrud: Han er ved at forstå det. Ved at forstå julen, nisserne og kagerne, og ved at forstå, at der faktisk er en rytme i året, en rytme som han gerne vil være del af. Det er simpelthen så sjovt. Så vi stiller grød og pebernødder ud på bagtrappen til Nissen. Vores nisse er rimelig rock and roll – han sover op af en gammel ølflaske og to uåbnede Bacardi Breezers og ved siden af gæsternes askebæger (bemærk gæsternes askebæger… Så langt er vi simpelthen nået).

I går havde de i børnehaven talt om året, og om hvad der sker efter jul. Sofus kom hjem og fortalte mig, at efter jul kommer Astronaut. Den lod jeg lige passere i første omgang, indtil han over maden spurgte mig, hvad jeg gerne ville være til Astronaut? Og det gik op for mig at Sofus mente Fastelavn. Sofus ville være Hr. Skæg fra Ramasjang, og Morfar skulle være hans rensdyr, for, som han sagde: Så passer det også til juletræet.

8 Comments
Previous Post
Next Post