Taknemmelighed, ydmyghed og en lille gul and

I dag har jeg været i Vejle. Jeg har holdt møder og et foredrag her til aften.

Og det vil jeg gerne sige tak for. Jeg har skruet meget ned for mine foredrag. For det første på grund af tiden, og for det andet fordi man kun skal sige noget, når man har noget at sige, og jeg gider simpelthen ikke være sådan en der gentager sig selv i det uendelige. Men ind i mellem står jeg der igen – og så nyder jeg det. I aften foran en masse mennesker i Vejle. En masse kvinder. I virkeligheden kendte jeg dem ikke, men der var et par alligevel. For eksempel Tina; som jeg gik til gymnastik med for 25 år siden. Og Mia. Som jeg ikke kender, men som jeg alligevel har mødt nogle gange og kender fra cyberspace. Og Mette. Som jeg slet ikke kender, men som har læst “Sig farvel – Hvad Præster ved om sorg”; og nu kender hun mig, og hun har fortalt mig lidt, så nu kender jeg hende. Og jeg bliver så taknemmelig. For andre menneskers tid, for at I gider komme, for at vi har et fællesskab som dem vi er, der rækker ud over alt muligt andet.

Og så får jeg stukket et lille brev i hånden, en lille gul and og nogle smukke kort. Fordi nogen har tænkt på mig, og har haft overskud til at læse hvad jeg engang har tænkt, og nu ovenikøbet har overskud til et kram.

Der er meget at være taknemmelig for.

Og det er jeg.

6 tanker om "Taknemmelighed, ydmyghed og en lille gul and"

 1. Susanne

  Kære Julia,
  Tak for et fantastisk foredrag, lige hvad jeg trængte til.

  Sov godt
  Susanne

 2. Tina

  hej Julia
  Tak for en fantastisk aften og at du lige valgte at have overskud til en foredragsaften i Vejle. Det var skønt at se dig igen efter så mange år. Glæder mig til at snuppe den kop kaffe en dag.

  Kram
  Tina
  PS. Det var igår at Mary fyldte år 😉

 3. Maria

  Der er nemlig rigtig meget at være taknemmelig for. Ofte glemmer vi det i en travl hverdag, men hvor er de fleste af os dog heldige! Sådan i almindelighed. :-)

  Jeg skulle da ha været i Vejle i går – jeg bor ikke så langt væk. Men det må blive en anden god gang.

  Ha en dejlig onsdag. :-)

 4. Mette Bossow

  Kære Julia,

  Tak for en dejlig aften i går! Det var fantastisk at se dig og høre dine sjove historier – du var som jeg tænkte – en man får lyst til at drikke kaffe eller en øl med.

  Du fik skubbet til mange tanker i mit hoved og gjort mig helt flov over alle de ting som jeg godt ved jeg er og tænker, men som lyder så frygtelige flove, når de bliver nævnt højt – for ja, livet skal da times efter middagsluren og nej, man bliver ikke bare og drikker en masse rødvin, når man nu skal en masse næste dag.

  Selvom man godt ved at det vigtigste af alt, er at være her lige nu, med dem der er omkring en, sådan at de også mærker man er virkelig er der. For hvis man ikke er der eller giver noget, så er det hele jo bare samtykkende overflade.

  Det svære for mig er så bare lige hvor man skal tage fat, hvad er det man skal forene sig med og hvad er det man skal prøve at udvikle. Lige nu har jeg valgt at forene mig med mindst 5 kg og en ustyrlig trang til kager og boller. Prøver at udrydde den dårlige samvittighed over, at jeg ikke er veninden der ringer lige nu, at jeg nogle gange bare vil være mig selv og at vi mindst får rugbrød til aftensmad en gang om ugen – dog hjemmebagt :)
  Samtidig prøver jeg også at lade være med at tænke, at alt jeg hører må være myntet på mig…bare fordi nogen siger noget om at slæbe sin mand med på loppemarkeder, behøves man jo ikke lade være, hvis det faktisk er en hyggelig tradition for en selv…

  Til gengæld prøver jeg at finde en plads til min sorg i mit hjerte, nyde at min kalender er tom, kigge, snakke og kramme en masse på mine børn, hækle og sy fordi det gør mig glad, glæde mig til fremtiden, men også bare nyde at lige nu faktisk er ret fedt!

  Så nu vil jeg gå en tur i skoven og nyde solen!
  Ha en dejlig dag Julia!

  KH Mette

  PS: glemte helt at sige, at anden er et bogmærke

 5. Heidi

  Kære Julia

  1000 1000 1000 tak for et fantastisk nærværende foredrag i Vejle i aftes! Det var bestemt køreturen værd :-)
  Tak for de skønne og kærlige indspark, for hvorfor ikke være taknemmelig for det man har og der hvor man er, fremfor at tro, at kun hvis man når dertil og derhen med sit liv, ja først der er man lykkelig…..
  Jeg ville egentlig gerne skrive så meget mere, men jeg er enige med de ovenstående indlæg :-)
  Det er i bund og grund rart at få grinet af de ting, man godt ved er lidt forfærdelig ved en selv, når søvnen er en mangelvarer og man dårlig kan huske hvordan den er :-)

  Jeg håber at vi snart ser dig i det jyske igen – for jeg synes du har en masse at sige og jeg kunne have lyttet til dig i dobbelt så lang tid – mindst! Din empati og væremåde er helt enestående og ja, som andre har skrevet ville jeg elske at drikke kaffe eller andet med dig en dag :-)

  TAK for en fantastisk oplevelse! Jeg håber at du engang har mulighed for at komme til det vestjyske :-)

  Mange kærlige hilsner fra Heidi

 6. Mia Sørensen

  Kære Julia

  Tak fordi du er lige den du er, du har givet mig boost på tidspunkter i mit liv, hvor jeg i den grad har trængt til det. Stakler eller ej, jeg kommer igen næste gang du er i Juhuland! Hehe.

  Smil til dig, Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>