Hold kæft, Kælling… Eller hvad?

I England har der længe raset en debat fordi premiereministeren har bedt en folkevalgt kvinde om at tie stille og “listen to the doctor”. Jeg brugte citatet i et indlæg, jeg skrev til Politiken for nyligt – et indlæg, som blandt andet handlede om at vi ikke mere kæmper for feminisme og ligestilling, men mest bare for os selv. Måske fordi der ikke flere fælles fjender er.

Men Damer, vi er ikke færdige med kampen, for på Dells konfenrence for nyligt blev Mads Blærerøv Christensen åbenbart hyret til at være “sjov”. Alt det sjove havde så bare en sexistisk undertone og handlede om at få kællingerne til at klappe keje.

Elektronista Christiane Vejlø Tweetede live fra eventen, og hvis du har fem minutter, synes jeg du lige skal læse med her hos Dorthe Toft, som leverer en spot on analyse af hele misæren. 

For, hvad er det lige der sker?

Hvorfor synes vi at det er helt ok at være små-sexistisk og chauvinistisk? Men hey – måske er Dell den fælles fjende vi har brug for for at gøre feminisme hot i lille Danmark igen. I England trives den nemlig…

UPDATE – Læs Christianes originale indlæg her.

10 tanker om "Hold kæft, Kælling… Eller hvad?"

 1. Helle Kristensen

  Det er dog utroligt, vi ikke er kommer “længere”. Der er lang vej endnu – helt fra rengøringsdamen, som man mener, kan være tjent med at arbejde i delt vagt, eller på deltid, så hun end ikke kan forsørge sig selv m.m. – og helt til toppen, hvor det er svært at få kvinderne til at tage bestyrelsesposter. Ja, man kan undres om hvorfor, måske fordi det stadig er mændene, der sætter dagsordenen.

 2. Bitten

  HOLD NU OP………….Jeg fatter det ikke. Hvor lavt kan man synke. Men det er sgu’ da rigtigt, at kvindehadet bliver gemt bag “klask på lårene – ha ha, det er humor” retorik, som man er snerpet, hvis man ikke pipper med på med et nervøst “hi hi, ja vi kvinder er da vist lidt…..”.

  Hvor er det PINLIGT for Dell – pinligt. Og ja, der var rullet hoveder, hvis det var sket i USA.

 3. A-L

  Det er så sørgelig, og jeg kan KUN give dig ret i at det er på tide at finde kampgeisten frem igen. Feminisme er det nye (og gamle) sorte, og mere end hot! Lad os stå sammen kvinder!

 4. Maja Højgaard

  Jeg forstår ikke, hvorfor den politiske ukorrekthed er så moderne. Jeg oplever at hr. Christensen gang på gang udstiller sig selv og sin snævertsynethed og selvfede udgangspunkt i populære programmer som Mads og Monopolet. Han er med til at fodre en kultur, hvor kvinder skal sige undskyld først, hver gang de tager ordet. Det findes der rigeligt af i forvejen. At han forklæder det som humor gør det endnu farligere for ligestillingen, for så er man helt sikkert til grin, hvis man som kvinde mener noget alvorligt.

  Den udvikling får han i øvrigt masser af opbakning til af sit kvindelige modstykke i underholdsningsbranchen. http://politiken.dk/kultur/boger/skonlitteratur_boger/ECE1602879/pernille-aalund-skriver-pinlige-sexraad-til-sin-datter/

 5. Lotte B

  Ja – hvad sker der lige?!?
  Jeg synes at det har været i gang længe – altså med at komme over i den modsatte grøft af “politisk korrekthed”. Synes at tonen er ucharmerende og trist (nej – den er ikke rå; rå kan jeg leve med…men den er mere trist) i nogle kommentarspor når det kommer til handle om kønnene. Læs fx et kommentarspor hos Anne Sophia Hermansen. Om man enig eller ej – men kommentarsporet går engang imellem amok i had – og til min overraskelse er det nemlig det dér kvindehad. Men hvorfor? Det bliver aldrig forklaret…jo – med noget ret til børn, skilsmisse, etc. – men aldrig sådan rigtigt-rigtigt…Mig en gåde…Men – tonen og kulturen er anderledes i Sverige. Måske alle vi danske kvinder skulle overveje at flytte?!

 6. Maria

  Arj, for helvede, altså!!!

  Jeg bliver lige dele rasende og skuffet, og jeg sidder endda her og skriver fra en Dell. :-/

  En PINK en af slagsen! Ironien er næsten ikke til at bære…!!

 7. Lisbeth

  Det er da helt forrygende! Det får virkelig min feminisme til at blomstre. Mads Christensen er overhovedet ikke sjov, han er pinlig. Boycot Dell og gå over til Mac, de er også mere brugervenlige.
  Vi burde skele mere til svenskerne, som er meget længere med ligestilling, end vi er. Lisa Marklund har skrevet en rigtig interessant bog sammen med en anden klog kvinde. Den hedder: Der findes et særligt sted i helvede for kvinder, der ikke hjælper andre kvinder. Ikke den mest mundrette titel, men bestemt læsværdig.

 8. julialahme Forfatter

  Er så enig i at vi burde se mere mod Sverige og mod England i forhold til ikke bare at fnise og være de søde piger… Det ER bare ikke sjovt. Når det så er sagt er det også direkte uintelligent – og jeg håber at Dell på alle måder kommer til at mærke hvordan idiotien rammer dem på salgstallene.

 9. Bitten

  Åh Gud, kom til at læse artiklen om Pernille Aalunds opslagsværk til sin datter, som Maja Højgaard refererer til……………..Fik lyst til at brække mig. Adr. Nu hvor jeg er mor til både en søn og en datter, så HÅBER jeg, at min datter kommer til at have andre forventninger til sig selv, end at være underdanig og “stram” hvilket åbenbart er den omvendte politiske korrektheds foretrukne kvindetype – og så HÅBER jeg, at min søn ikke vil være til falds for “kvindehads-retorikken”, men i stedet beundre og arbejde for ligeværd kønnene imellem. Måske er jeg for optimistisk………….

 10. julialahme Forfatter

  Hej Bitten – jeg tror vi er med til at opdrage vores sønner til at blive nogle mænd, man kan være bekendt. Jeg håber det fandme. KH J

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>