Avokadokage: For mærkelig til at jeg kan lade være

I forbindelse med denne Gaveregn, har jeg fået adgang til en bunke opskrifter med Hass avocadoer (nej ikke hashavocadoer), og den her fine en må jeg dele med jer. Jeg bager den i weekenden og rapporterer så (BEMÆRK flødeskummet nederst i indlægget – sådan har du HELT sikkert ikke fået den før):

CHILENSK VINTERKAGE

(8-10 pers.)

Ingredienser:
250 g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1tsk. natron
1 knivspids salt
65 g hakkede dadler
65 g nødder (fx valnødder)
100 g mørk chokolade 70 %
2 store chilenske Hass avocadoer
1 dl honning
Saften fra 1 stor appelsin
1 æg
1 dl yoghurt naturel

Sådan gør du:
• Sæt ovnen på 180 grader
• Smør en almindelig randform
• Bland mel, bagepulver, natron, kanel, salt, chokolade, dadler og nødder i en stor skål
• Pisk kødet fra avocadoerne, honning, appelsinsaft, æg og yoghurt omhyggeligt i en anden
skål
• Hæld avocadoblandingen over i den anden skål og brug en håndmikser til at piske
ingredienserne sammen
• Hæld dejen i den smurte randform og bag i 35-40 minutter, indtil kagen er gylden. Stik evt.
en gaffel ned i kagen. Hvis du kan trække gaflen op, uden at der kommer dej med, er kagen
færdig
Tip:
Pynt kagen med avocado-flødeskum. Det tilfører en dejlig pikant og frisk smag.

Avocado-flødeskum

Ingredienser:
3 modne chilenske Hass avocadoer
1/2 kop sukker

Saften fra 3 citroner
½ liter fløde pisket til flødeskum

Sådan gør du:
• Mos kødet fra de 3 avocadoer
• Tilfør citronsaft og sukker
• Rør forsigtigt flødeskummen sammen med avocadomassen

6 Comments
Previous Post
Next Post